Technopat Sosyal'deki yanlış bilgi veren kişiler neden ceza almıyor?

II. Wilhelm

Hectopat
Makaleler
3
Sosyalde son zamanlarda sıkça rastlamaya başladım bu duruma. Şahıs ya da şahsiyet, bir ürünü sanki kullanmış gibi anlatıyor. Anlattığı şeylerin yanlış olduğunu belirtseniz dahi insanlar ikiye ayrılıyor. Böylece birtakım insanlar yanlış bilgilenmiş oluyor. Bunun kanısına, ürünün özelliklerini araştırarak ya da ürünü deneyimleyerek varabilirsiniz.

Gelelim asıl probleme. Bunun sonucunda siz, her ne kadar doğru olanı anlatmaya çalışsanız da yanlış bilgi veren kişi bunu ve diğer yanlış bilgileri devamlı olarak yaymaya devam ediyor. Uğraşsanız bile bir yere varamıyorsunuz. Bu tartışmalar genelde kişinin kullandığı ürünü fanlık yaparcasına savunması üzerine çıkıyor. ''Raporla o zaman?'' dediğinizi duyar gibiyim. Maalesef, raporlamak genellikle bir işe yaramıyor çünkü ne zaman bu konularda rapor oluştursam talebim reddediliyor.

Finalde, kişi; konu başlığı altında, kullandığı ürünü yüceltmek için sahte bilgiler vermeye devam ediyor. Sosyal kuralları o kadar darlayıcı ki ''Bu saatten sonra cevap olarak ne yazarsam acaba ceza yemem?'' diyorsunuz. Siz bunları düşünürken bile o arkadaş üç-beş kişiyi daha kandırmış oluyor. Buna kesinlikle bir çözüm bulunması lazım diye düşünüyorum.

Hocam ben bazı mesajların üstünde yanlış bilgi yazısının olduğunu gördüm. Ceza almış olabilirler.
Şu ana kadar hiç rastlamadım. Umarım rastlarım bir gün. :)

Saçma bir konu, herkes hata yapabilir, bunun için cezaya gerek yok.
Konu hata yapmak değil, bile bile yanlış bilgi vermek. Zaten hata yapan insan mesajını düzenler ya da bilgilendirir. Kastettiğimiz kısım, fanlık yaparcasına bir ürünü öven ve yanlış bilgi veren kişiler.

Selamlar.

Yanlış bilgi olarak gelen raporlara özen gösteriyoruz, yeterli araştırmalardan sonra gerekeni yapıyoruz. Biz araştırma yapmasak bile yeterli kaynaklar geldikten sonra gerekli uyarılar veriliyor.

Öbür söylediğiniz mesele ise aslında doğru. Çoğu insan ürün tavsiye ederken kağıt üstündeki verilere dayanarak hareket ediyor. Bunun sebebi ise gerek ekonomik şartlar, gerek farklı mevzular. Birisi bir fare önerisinde bulunduğu zaman yanlış bir öneri yaparsa o arkadaşı linç etmenin pek mantığı yok. Sonuç olarak insanlar deneyimlediği şeyi insanlara öneriyor. Bunu da belirteyim.

Bu tarz durumlar ile karşı karşıya geldiğiniz zaman lütfen rapor atmaktan çekinmeyin. Ayrıca sosyal hakkındaki yapıcı eleştiri ve görüşleriniz bizim için önemli. Sadece siz değil, herkes için dedim bunu.

İyi sosyaller!

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı