Technopat Sosyal'e tarih bölümü açılmalı

Tarih bölümü açılmalı mı?

  • Evet

    Oy: 65 82,3%
  • Hayır

    Oy: 14 17,7%

  • Oy verenlerin toplamı
    79

Ascendency

Hectopat
Katılım
15 Kasım 2020
Mesajlar
3.472
Makaleler
3
Çözümler
24
Teknolojiyle alakalı olmayan bir sürü bölüm varken bu kadar önemli bir bölümün neden açılmadığını merak ediyorum. Açılması gerektiğini düşünüyorum. Tarih çok geniş bir alan ve yapılacak paylaşımlar sayesinde Technopat büyüyebilir. Türkçe bir tarih forumu bulamadım. En çok girdiğim forum burası olduğundan dolayı böyle bir bölüm görmek istiyorum. Değerlendirirseniz iyi olur.

Tarihle ilgili konular konu dışı bölümünde açıldığından dolayı hem bilgi karmaşası oluyor, hem de aradığımı bulamayabiliyorum.

Oy verenler sebep belirtirlerse güzel olur.
 
Son düzenleme:
Konunun altında kaynak belirtilmeli kanıtlanmış bir şekilde konuşulursa bence açılmalı.
Technopat Sosyal, teknoloji konusundaki kalitesini tarih konusunda da yakalayabilir. Kurallarla desteklenirse iyi bir bölüm olabilir. Kaynak belirtilmesi daha iyi olur çünkü kaynakları inceleyerek kapsamlı bir araştırma yapabiliriz.
 
Türk tarihi Selçuklu'dan başlar. Ne mutlu müslümanım diyene! (!)

Bence açılmalı. Tabii ki diğer hocamın dediği gibi kurallar olması lazım ki gelen giden boş sallamasın.
 
Bu kaçıncı konu başlığı oldu bilmiyorum. Ne sıcak ne de soğuk yaklaşılıyor bence bu konuda. Birkaç sene evvel de bunun tartışması fazlasıyla dönüyordu. Açılmasını istiyorum; lakin bunca yılın ardından çok da sıcak bakmıyorlarmış gibi bir düşünceye varmaktan da kendimi alıkoyamıyorum.

Bence açılmalı; çünkü sınıflandıracak bir bölüm halihazırda bulunmadığından, tarih tartışmak için diğer bölümlere yönelmeler oluyor. Bu bağlamda sık sık konu dışından sapmalar, bunun sonucunda da bir kaos ortamı patlak veriyor. Sonucundaysa konu başlığının doğrultusundan sapınca moderasyon ekibi de bu işe el atıp konuyu kilitliyor. Bölüm açılırsa bu sorun en aza indirgenebilir diye düşünüyorum.
 
Son düzenleme:
Hocam açılırsa konularda kavga olur gibi.
Her forumun kuralları vardır. Kavgalar sadece tarihle alakalı şeylerde olmuyor ki. Çokça Intel vs AMD kavgası görüyorum. Kavga olacak diyenlerin mantığıyla teknoloji bölümü de kapatılmalı. Kurallarla çözülebilir. Konular moderasyon onayından geçiyor, bilgi paylaşımında kaynakça vermek zorunlu hale getirilebilir. Birkaç forum buldum ama hepsi Türk tarihine odaklanmış. 2. Dünya Savaşı, Victoria Devri gibi dönemlerle alakalı Türkçe kaynak bulamadım.
 

Geri
Yukarı