Technopat sunucularını yenilemeli

Bende anlamıyorum:) Ama sabaha kadar bile sorarım, bir problemin arkasına sığınılmaz. Biz bunu sürekli mi yaşayacağı demek istiyorum. Kullanıcıların %85'i rahatsızdır bu konuda.
Sorun Cloudflare'de değil abi, sunucuda veya sitede. Bak senin için Paint'den çizdim. DDOS atmak için sitenin IP adresi lazım. Cloudflare, bu IP adresini gizler. Sistemde açık olduğunda sitenin IP adresi sızarsa Cloudflare hiç bir işe yaramaz.

Adsız.png
 
DDoS saldırıları diğer saldırılar gibi değil. Aslında teknik olarak saldırı bile değil. Çok kısa bir zamanda, çok büyük bir kitle senin sitene erişmeye çalışıyor ve siten bunu kaldıramayıp, kendini korumaya alıyor.

İnternete bağlanan her cihaz, DDoS saldırısına katılabiliyor. Ve bunu para karşılığı yapan, paravan şirketler var. Birkaç Euro'ya bir siteyi anlık olarak kilitleyebiliyorsunuz. Yani burada asıl amaç sitenin ve kullanıcıların canını sıkmak. İşin güvenlik boyutunda derin bilgiye sahip birisi değilim, o konuda bilgili arkadaşlar konuya dahil olsa daha iyi olur belki. Ama durum bu.



9900K olayı, çekirdek başına lisansla alakalı. Bunun DDoS'da pek bir etkisi olduğunu sanmıyorum. Bir noktada siten kilitlenmese bile siteye ayrılan bant genişliği kilitlenebiliyor.



Sorun CF değil. CF zaten seni DDoS'a karşı koruyan sistem.
Yine çok yavaşladı. Her gün girdiğim bu forumdan daha büyük siteler var ama ayda 1-2 sorun oluyor belki. DDOS saldırganlarının sadece buraya mı garezi var? Sistemde bir açık olabilir mi?
 

Geri
Yukarı