Technopat üyeleri hangi dine mensup?

Dininiz nedir?

• Oy verenlerin toplamı
    62
"Yakında milletler birbirlerini sofraya çağırdıkları gibi size karşı saldırmak için birbirlerini çağıracaklar.

Sahabe sorar:
"O gün biz az mı olacağız Allah'ın Rasulu ?

"Aksine siz o gün çok olacaksınız, ama selin üzerinde sürüklenen çer-çöp gibi olacaksınız.Allah düşmanlarınızın kalbinden sizin korkunuzu çıkaracak, sizin kalplerinize vehn koyacaktır.

Sahabe sorar:
Vehn nedir ey Allah'ın rasulu.

"Dünyayı çok sevmek ve ölümden korkmak.

Evet bu hadise sosyolojik tahmin vb. denilebilir ama çok düşük ihtimal böyle bir olayı 1400 sene öncesinden tahmin etmek,
İçinizden 20 kişi 200 kâfire galip gelir ayeti gerçekliğe uymayınca, içinizden 100 kişi 200 kâfire galip gelir ayetinin inmesi de var mesela. Yani bazı şeyler tutar, bazıları tutmaz. Din konusunda olsak daha detaylı konuşurduk ancak uzatmayayım. Adınıza sevindim.

İçinizden 20 kişi 200 kâfire galip gelir ayeti gerçekliğe uymayınca, içinizden 100 kişi 200 kâfire galip gelir ayetinin inmesi de var mesela. Yani bazı şeyler tutar, bazıları tutmaz. Din konusunda olsak daha detaylı konuşurduk ancak uzatmayayım. Adınıza sevindim.
Neden inandığıma dair hadis yolladım hocam sormuşsunuz zaten mesajınızda. O ayette insanlar içindir insanlar hep değişti zaten yani şartlara göre hüküm azaltılıyor hocam tutmama gibi bir durum yok.

Neden inandığıma dair hadis yolladım hocam sormuşsunuz zaten mesajınızda. O ayette insanlar içindir insanlar hep değişti zaten yani şartlara göre hüküm azaltılıyor hocam tutmama gibi bir durum yok.
Yok cevabınızı merak ettiğim icin karşılık verdim gönder tabii. Kendimi tutamadım kusura bakma:D. Bilmiyorum belki senin dediğin gibidir, ikimizin farklı anlaması normal.

Bağnazlıktan uzak, tarikatsız, Siyasal olmayan Müslümanım.
En temizi.

Selam. Ülkemizde maalesef doğru bir anket yok bunun hakkında. Biz de bari forumda anketi yapalım.

Dininizi anketten cevaplayın, ek olarak neden inandığınızı ya da inanmadığınızı da belirtebilirsiniz.

Benim dinim İslam fakat dinimi tam olarak yaşamıyorum genel olarak bir sorgulama sürecindeyim. Yani kalben içimde Allah'ı hissediyorum fakat diğer konular da tam olarak yaşamıyorum dinimi.

Benim dinim İslam fakat dinimi tam olarak yaşamıyorum genel olarak bir sorgulama sürecindeyim. Yani kalben içimde Allah'ı hissediyorum fakat diğer konular da tam olarak yaşamıyorum dinimi.
Kafan karışıksa önceliğin suanlik hayatın olsun. Uzun zamandır din ile ilgili araştırma yapmıyorum bende. Zamanı gelince zaten detaylı arastirirsin, şuan önceliğin dersse dersine odaklan mesela. Daha çok düşünecek vaktin var.

Kafan karışıksa önceliğin suanlik hayatın olsun. Uzun zamandır din ile ilgili araştırma yapmıyorum bende. Zamanı gelince zaten detaylı arastirirsin, şu an önceliğin dersse dersine odaklan mesela. Daha çok düşünecek vaktin var.

Doğru diyorsunuz hocam bazen işlerin içine girmek istiyorum hatta geçenlerde İncil ve Tevrat sipariş vermiştim ama sonra iade ettim. Her ne kadar değiştirildiği söylense de yine de merakımdan almıştım yani araştırmak da geliyor insan içinden zevk de alıyor insan.

Ama şöyle geniş ve rahat bir zaman lazım şu an dediğiniz gibi önceliğimi derslere veriyorum yazın belki uzun uzun konuşuruz bu konuları.

Doğru diyorsunuz hocam bazen işlerin içine girmek istiyorum hatta geçenlerde İncil ve Tevrat sipariş vermiştim ama sonra iade ettim. Her ne kadar değiştirildiği söylense de yine de merakımdan almıştım yani araştırmak da geliyor insan içinden zevk de alıyor insan.

Ama şöyle geniş ve rahat bir zaman lazım şu an dediğiniz gibi önceliğimi derslere veriyorum yazın belki uzun uzun konuşuruz bu konuları.
Yakin durumdayiz. Yaz geldiği zaman usenmezsem kurani baştan sona okuma planım var. Denk gelirsen istişare ederiz. Bu aralar olur da kafana bir şey takılır sorabilirsin biliyorsam cevaplamaya calisirim. Haricinde dediğin en mantıklısı çok takma bu ara.

Güncel hayatda;

Hangi dine çok bağlı olduğunu söyleyen birine rastlarsanız yolunuzu değiştirin. Çünkü onlar din adına katliam yaparlar, hak hukuk tanımaz ve namusunuz dahil gasp edilirsiniz.

Dini lider görünümündekilerin gerçek hayatlarını incelediğinde ise, bulundukları ülke dışındaki ülkelerde çok fazla banka hesabı ve oldukça fazla dövizleri vardır. Size gariban, sebatkar, kanaatkarlıktan dem vururken bir yandan da vergi vermeden, bağışlar ile artırdıkları servetleri için faiz peşinde koşarlar.

Oturdukları basit bir evden hariç gayrimenkul yok gibi gibi gözükür ama reşit olmamış çokları ve nikahsız karıları - akrabaları üzerinde oldukça fazla mülk bulunur. Hesap sorulmayan bankalarda isimsiz paraları vardır. Ticareti ve suiistimal etmeyi çok iyi bilirler.

Her konuda olayları çarptırdıkları okumadıkları kitapdan sözler ile yorum yaparken, akşam hangi alemde takılacaklarının hayalleri içerisindedirler. Her sorunuza soru ile cevap verip sizi şaşırtırlar. Olmayan hükümleri kendi lehlerine - kendilerine bağlılık yemini üzerine getirirler.

şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır gibi ifadeler ile size olmayan şeytanı gösterip, var olmayan cennet de huri ve konaklar vaat ederler. Yetinmeyi öğüt verirken, kurşun işlemeyen araçlar ile seyahat etmelerinin gerekçesini anlatmazlar.

En çok sürgün ve toplu katliama maruz kalmış yahudilerdir. Nedenini onlara sormak gerek. Dinlerinin ırkçı olması ayrı bir sebeptir.
Ençok kendi müridlerine ve diğer insanlara karşı savaş ve katliamlar yapmış olan ise Hristiyan'lık ve İslam'dır. En belirgini orta çağda engizisyon mahkemeleri ve afarozlar. İslam da ise, daha Ömer zamanında başlamış kureyş birleşmesi ve Ali ile de emevi - abbasiler ile kureyş hegomanyası ile Muhammed'in torunlarının sürgün ve katliamlarıdır. Kendi peygamberinin torunlarını katleden ve sürgün edenin, diğerlerine ne yapacağı konusunu düşünmeyenlere gelsin.

Eğer kendine Müslüman diye biri var ise, İslam tarihini okuması gerek. Özellikle abbasi ve 2 emevi dönemini. Osmanlı ile bu biraz durulmuş gözükse bile, 1700'lerden sonra mevleviler sayesinde devletin yıkılması ve devlet ricalinin rüşvet ile maruz kalmasındaki etkileri araştırmaları gerek.

Şu an çok nahiv gözüken mevleviler Osmanlı için oldukça zehirli olmuştur.

Yani din denilen şey, ismi türü kaynağı ne olursa olsun, koyunları kasaba yaklaştırmak amaçlıdır.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı