Technopat uyarı alma sebebim çok saçma

Kimseden Suç ve Ceza yazılması istenmiyor, şair olması istenmiyor, resmî olması istenmiyor. Emin misiniz?

Düzgün Türkçe kullanmayı resmiyet sanıyorlar. Halbuki istenen şey, sadece yazının anlaşılır ve estetik açıdan biraz daha hoş görünmesi.

Düzgün Türkçe kullanmayı resmiyet sanıyorlar. Halbuki istenen şey, sadece yazının anlaşılır ve estetik açıdan biraz daha hoş görünmesi.
Burayı övmüyorum, ben artık düzgün yazıya alıştım. Yazım kurallarına uymayan bir yazı okuduğumda kafam karışıyor.

Bazen ben de saçma sebeplerden uyarı ceza yiyorum ve herhangi bir yazım hatası yok bir kelimeyi birden fazla belirtme gibi bir uyarı ve 1 saat diye bekliyorum hep bazen moderatörlerin kendi keyfine attığını düşünüyorum.

Ben bu durumu yaşadığımı hatırlıyorum. Açıkçası yazım yanlışı kuralı moderatörleri tatmin etmek dışında çok da bir işlevi yok. Nokta, büyük harf ve virgül gayet de yeter bence. Edebiyat hocaları bile bu kadar takıntılı değil.

Hocam ayrıca siz yapıyor musunuz bilmiyorum ama bazı moderatörler konu açtığımızda konunun kategorisinden tutun adını bile değiştiriyorlar. Bazen konu dışına aldıklarından yardım alamadığımız bile oluyor. Yazım yanlışı falan demiyorum bayağı bayağı değiştiriyorlar. Allah rızası için bunu yapmayın. İnsanı gıcık ediyor.

Evet bunu da yapıyorlar.

Kimseden suç ve ceza yazılması istenmiyor, şair olması istenmiyor, resmî olması istenmiyor. Emin misiniz?

Noktalama işareti ve yazım hatasından 15 tane falan uyarı yiyince insanın da bu foruma giresi gelmiyor, eminim.

Noktalama işareti ve yazım hatasından 15 tane falan uyarı yiyince insanın da bu foruma giresi gelmiyor, eminim.
Uyarı sayınızdan ötürü soğumanız ayrı, resmî olmanızın istenmesi ayrı. Kimse sizden resmî olmanızı veya edebiyatçı olmanızı istemiyor.

IMG_20241107_145924.jpg

Moderatörlerden Allah razı olsun. Çok şükür yolumuzdayız.

Zamanında bir mod bana ardı ardına uyarı atıyordu ve ben de aynı konuyu açıp altına bir daha atmazsanız sevinirim diye belirtmiştim ve bir daha atmıştı. Oysa bütün yazım kurallarına dikkat da etmiştim. Foruma ilk üye oldugum zamanlardı bunlar. 2020 falan sanırım. Technopat forumu moderatörleri gözden geçirilmeli.

Uyarı sebebleri sürekli aynı ve bakıyorum belirttikleri sorunu göremiyorum. Ha bir de moderatör tarafından düzenlendi deniyor hiç degiştirilmiyor konuların açıklaması 😆

Belki hatalı yazdım fakat bu kadar hatalı yazdıgımı düşünmüyorum. Mod ekibinde sorun olduğunu düşünüyorum.

(Şu an bile uyarı veya ban yiyebilirim)

Dosya Ekleri

• IMG_1767.png
    IMG_1767.png
    103,2 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_1766.png
    IMG_1766.png
    107,4 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ayrıca siz yapıyor musunuz bilmiyorum ama bazı moderatörler konu açtığımızda konunun kategorisinden tutun adını bile değiştiriyorlar. Bazen konu dışına aldıklarından yardım alamadığımız bile oluyor. Yazım yanlışı falan demiyorum bayağı bayağı değiştiriyorlar. Allah rızası için bunu yapmayın. İnsanı gıcık ediyor.

Kişi konuyu alakasız yere açınca yardım alamayacak ki? Olması gereken yere gitmeli. Masaüstü bilgisayarlara telefon önerisi açan, kullanıcı haberleri kategorisine hesabının çalındığını yazanlar nasıl yardım alacak? Keyfi bir hareket değil, ilgili kategoriyi takip eden ve bildirimlerini açmış kişilerin gelip konulara yardım etmesini sağlamak için en uygun yere taşınıyorlar. Adının da amacı aynı. "200 bin araba" yerine "200 bin TL'ye otomatik araba önerisi" yazmanın kime zararı olabilir? Ha bazen içerikler de başlıklar da o kadar alakasız oluyor ki kişinin ne sorduğu anlaşılmıyor ve alakasız başlık koyulabiliyor. Onu da kişinin düzelttirmesi gerekiyor sonra. Konuyu silmekten ve kullanıcıyı konu açması için bekletmektense olabildiğince düzeltip açmak daha iyi bence. Sizce bunlar kötü mü? Kendimizi mi düşünüyoruz yoksa kullanıcılar nasıl yardıma ulaşır ilgili kategoride onu mu düşünüyoruz?

Ayrıca:

1730981695591.png

1730981833853.png

@333542 bence düzenlenmeden önceki ve düzenlendikten sonraki haline bakarsanız sebebini anlayabilirsiniz. Aralara nokta serpiştirip cümleleri birbirinden ayırmanız gerek. Mesaj kutunuza hiç bakmamışsınız. Bakarsanız uyarı açıklamasını görebilirdiniz.

Son düzenleme:
@Yusuf dikecin silahı indirim köşesi kategorisi reklam yapma yeri değil ki.

Orası zaten indirim paylaşma konusu. Sizce de o mesaj konudan alakasız değil mi? Orada Coca-Cola'nın nasıl bir ürün olduğu, ne kadar sağlıksız olduğu vs. mi konuşuluyor?

Madem saçma, bunun üzerine bilet açtınız mı?
Bence gayet de konuyla alakalı, konuya konu ürünün ne kadar sağlıksız olduğuna başka nerede değinecek? İnsanlara bunu duyurması lazım. İyi niyetli bir yorum.

Reklam yaptığına dair bir kanıtınız var mı? Eğer yoksa böyle iftiralarda bulunmayın. Ayrıca evet, isteyen istediğini alır tüketir. Sen hiç kondom indirimlerine "Sevişmeyin." yazanı gördün mü?
Sevişmek sağlığa zararlı olsa yapmayın yazan çıkardı. Tam tersine kondom sağlığı risk altına sokabilecek virüslere, mantarlara karşı bir korunma ürünü. Kullanılması tavsiye edilir.

@LelouchReyiz ben niyeti kötü demedim ki. Anlamadığınız nokta şu, Coca-Cola'nın indirime girmesiyle alakalı değil.

Bir kişi "Laptop alınırken nelere dikkat edilmeli?" diye konu açtığında "Laptop alma, masaüstü al." demek de iyi niyetli olabilir ama bu laptop alırken dikkat edilmesi gerekenlerin konuşulduğu konuyla alakalı değil. İyi niyet ayrı, gereksiz, konudan alakasız mesaj ayrı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı