Technopat | Yaptırım ve moderasyon sisteminin saçmalığı

Geçen şöyle bir şey yaşadım; bir üye spora başlamak istediğiyle ilgili konu açtı ama sıfır bilgisi var ve gerçekten bomboş konuşuyor. "bu kafayla 1 gram kas kütlesi koyamazsın" yazdım ve ardından ona yardımcı oldum, üyeye hakaretten 1 hafta ban yedim :)

Besle kargayı oysun gözünü kimseye yardım etmek istemiyorum bu cezalar yüzünden.

Geçen şöyle bir şey yaşadım; bir üye spora başlamak istediğiyle ilgili konu açtı ama sıfır bilgisi var ve gerçekten bomboş konuşuyor. "Bu kafayla 1 gram kas kütlesi koyamazsın" yazdım ve ardından ona yardımcı oldum, üyeye hakaretten 1 hafta ban yedim :)

Konu sahibi raporladıysa kaçarı yok onun diye biliyorum. Ben de aynısını masaüstü bilgisayarlarda yapıyorum konu sahibi hem cahil oluyor hem de bir cacık biliyormuş gibi senin önerilerine itiraz ediyor.

Biraz haşladıktan sonra yardımcı oluyorsun o da anlıyor nerede hatalı olduğunu. Tabii kimisi direkt o haşlama faslını raporlayıp Turbox müşterisi potansiyelini korumaya devam ediyor ne yapacaksın.

Konu sahibi raporladıysa kaçarı yok onun diye biliyorum. Ben de aynısını masaüstü bilgisayarlarda yapıyorum konu sahibi hem cahil oluyor hem de bir cacık biliyormuş gibi senin önerilerine itiraz ediyor.

Biraz haşladıktan sonra yardımcı oluyorsun o da anlıyor nerede hatalı olduğunu. Tabii kimisi direkt o haşlama faslını raporlayıp Turbox müşterisi potansiyelini korumaya devam ediyor ne yapacaksın.
K.S'nin de günahını almak istemiyorum hakaret olsa tamam haklıdır ama... Kimseye yardım yok bundan sonra 😂

K. S'nin de günahını almak istemiyorum hakaret olsa tamam haklıdır ama... Kimseye yardım yok bundan sonra 😂

Aynen bundan sonra kimseye yardım yok haydi dayanışmaya. Gereksiz mesaj saçmalığı kalkana dek.

Temeldeki mantık güzel ancak uygulanış şekli gerçekten berbat. Geçenlerde olmayacak şeyi yapmaya çalışan birine kısaca Hayır cevabını verip çözüm olarak işaretlemesini rica ettim. Gereksiz mesaj olarak uyarı vermişler. Soruyu soran adam bilmiyor olabilir ama uyarı verecek adamın cehaleti beni kanser ediyor. Boşverin forum bizim değil ne halleri varsa görsünler. 👌

K.S'nin de günahını almak istemiyorum hakaret olsa tamam haklıdır ama... Kimseye yardım yok bundan sonra 😂

Uygunsuz üslup biraz karmaşık bir olay. Kimi üyeler hepten snowflake oluyor gayet normal yazdığını bile agresif algılıyor.

Ben yine çocuklara suç bulmuyorum, ebeveynleri hepten embesil gibi yetiştiriyor bunları. Sonra gölgesinden bile korkan, hiçbir şeye karar veremeyen acayip bir şey oluyorlar bunlar da.

Geçenlerde gündem ile ilgili bir konu açtım, birkaç kişi mesaj falan da yazdı sonra bir baktım konu silinmiş. Rapor yollayıp sorduğumda ise benzer bir konunun olduğunu ve silinmesi gerektiğini söylediler. Hadi siliyorsunuz, bari bilgilendirme yapın da ona göre tavır koyalım. Sormasam konunun silindiğini dahi bilemeyecektim.

35 tane gereksiz mesaj uyarım var hepsi de haklı uyarılardı. Moderasyonun arkasındayım kurallar daha da sıkılaştırılmalı, sosyelde herkes çatır çutur banlanmalı, insanlar mesaj yazmaya korkar hale gelmeliler. Aksi takdirde düzen sağlanamaz.
Çok mantıksız bir cümle. İnsanlar bu kurallardan bile illallah ettiyse kuralların artmasıyla forumu bırakmaya kadar gider bu iş. Disiplin'de disiplin diye tutturup insanları fikrini söylemeye bile korkutmanın lüzumu yok. Kurallar tabii kide olmalı ama bu kadar sert değil. Hele sizin dediğiniz gibi hiç değil. Dünyada sadece technopat forum'u yok, insanlar başka forumlara gider.

Çok mantıksız bir cümle. İnsanlar bu kurallardan bile illallah ettiyse kuralların artmasıyla forumu bırakmaya kadar gider bu iş. Disiplin'de disiplin diye tutturup insanları fikrini söylemeye bile korkutmanın lüzumu yok. Kurallar tabii kide olmalı ama bu kadar sert değil. Hele sizin dediğiniz gibi hiç değil. Dünyada sadece technopat forum'u yok, insanlar başka forumlara gider yani.
Dostum ironi..
100+ uyarım var kuralların esnetilmesini en çok ben isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00