Technopat Yasaklı Listesine Eklendi

• Konuyu başlatan yhenn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.228
Devletin hizmet için tahsis ettiği bir bilgisayar olduğunu unutmayalım. Keyif için yok orada.

Cidden anlayamıyorum... Askeri nizamı doğru mu buluyorsunuz?

Çalıştığı bilgisayarda -eğer veri gizliliği riski yoksa- internete girmesinin ne zararı var bir insanın?

ABD'nin en büyük şirketlerinin ofisleri nasıl biliyor musunuz siz?

Avrupa'nın devlet kurumlarındaki çalışma ortamından haberiniz var mı peki?

Doğu Bloğu kafasından çıkamamış bir Türkiye'nin inanılmaz katı ve saçma yapısını kabullenmek külliyen hatadır!

Devletin makam için tahsis ettiği tüm araçlar o memur için hayatı kolaylaştırabilir, bu, bu kadar da sorun olmamalıdır...

Yani koca gün ekip otosuyla devriye atan bir adam o araçla kızını okuldan aldı diye kıyamet kopartmak gerekmiyor...

Ya da özel araç tahsis edilmiş bir yetkilinin o araçla bireysel gezinti yapması da bir suç değildir.

Keza bunu da gördük, bir belediye başkanı özel aracıyla arkadaşlarıyla gezintiye çıkmıştı ve resmen linç yedi... Oysa devletin en üst kurumlarında makam araçlarıyla ibadete bile gidilebiliyor...

İnsanlar için bu kadar katı kurallara gerek yoktur.

Dersiniz ki makam aracı tahsisi hatadır, buna tamam derim, bu ayrı bir konu ama devletin memuruna sağladığı imkandan memur istediği gibi faydalanabilmelidir, tek kriter işini düzgün yapması olmalı, verimli olması olmalı bu kadar... İşini aksatacak adam zaten devletin bilgisayarında fal da bakıyor!!!

Anlayın artık mesela yasakla değil, zihniyetle düzelir.

tek kriter işini düzgün yapması olmalı,
Belki bu dediklerin olduğunda işini düzgün yapmayacak? Yapan da olacaktır ama yapmayan da çıkar.
Kim, nasıl denetleyecek?

Dediğim gibi, iş ile sosyal hayat aynı değildir. İş hayatı lakaytlığı ve sorumsuzluğu kaldırmaz. Boş zamanın varsa kendi şartlarınla bu eğlenceyi kendine yaratabilirsin.

Belki bu dediklerin olduğunda işini düzgün yapmayacak? Yapan da olacaktır ama yapmayan da çıkar.
Kim, nasıl denetleyecek?

Dediğim gibi, iş ile sosyal hayat aynı değildir. İş hayatı lakaytlığı ve sorumsuzluğu kaldırmaz. Boş zamanın varsa kendi şartlarınla bu eğlenceyi kendine yaratabilirsin.

Alakası yok.

Zaten bugün de yapmayan yapmıyor...

Denetim de gayet basit: Beklenen çıktı ile eldekini kıyaslayacaksın varsa bir eksik, o zaman uyarıya yaptırıma başvuracaksın...

Sizin dediğiniz askeri nizam çökeli yıllar oluyor Türkiye'de de çökecek. Geçti artık o devirler ama siz hala daha eskide diretiyorsunuz...

İnsanı mutlu edeceksin, özgürleştireceksin ki verimli olmak istesin...

"Salla başı, al maaşı." kafası sizin savunduğunuz zihniyet yüzünden bitmiyor. Lafta destek veriyorlar çıkan ne? Hiç... Hala daha yaratıcılık 0 düzeyindeyse, Çin'den anakart alıp üzerine sticker atıp, led takıp destekler hüpletiliyorsa bunun nedeni bu askeri nizamdır...

İnsanlar özgür değil hocam! İnsan gibi bir forum sitesinde 30 dakika takılsa bir memur ne olur? "Devletin interneti, devletin bilgisayarı" yahu şunu bir kabul edelim artık "devleti var eden, vatandaştır" sizin, bizim verdiğimiz vergilerle o bilgisayar, o internet karşılanıyor... O bütçeler yine milletin parası...

Niye askeri düzenden bir şey bekleniyor hala daha anlayamıyorum... Misyonlar çok büyük ama vizyon yerlerde iş hayatında...

Daha geçenlerde Batı'da tatil günlerinin artması söz konusu oldu ve büyük destek gördü... Bizde? "Olur mu öyle şey, verimi düşürür!" tabi, elemanı haftanın neredeyse tümünde asker gibi oraya dikince verim alınıyor sanıyorlar...

Ben de çalıştım, ben de biliyorum ve açıkça söylüyorum: Bir şeyi isteyerek yapan insan en iyi şekilde ve en hızlı şekilde yapar. Ama siz bir insana bir şeyi dayatırsanız, istese de şevkle yapmaz...

Ya çok değil arkadaşlar, çok değil...

Biraz geriye gidin bakın ne var, şu popüler şarkısında da geçiyor Tarkan'ın:
"Ya şevk içinde harap ol, ya aşk içinde gönül! / Ya lale açmalıdır göğsümüzde yahut gül..."

Yahya Kemal Beyatlı'nın bir beyiti bu. Şiir uzun ama en can alıcı yeri de burasıdır. Anlamını biliyor musunuz? Ne demek istiyor biliyor musunuz?

Bu toprakların insanının fikir dünyası öyle sığ değildir, aksine İstanbul çevresinde bir asır öncesine dek inanılmaz ulvidir...

Ama bugün biz bunlara ne kadar uzağız ve Batı bunlara ne kadar yakın biraz düşünün bence...

İşini doğru düzgün yapmayan adam (devlet dairesinde çalışıyor) tabikide sözlüklerde forumlarda takılır. Bence engellenmesi normal. Uzun uzun yazmaya tartışmaya gerek yok. Sen bilgisayar başında görevini mi yapacaksın yoksa forumda 2-3 kaynatmak için mi o koltukta oturuyorsun?

İşini doğru düzgün yapmayan adam (devlet dairesinde çalışıyor) tabikide sözlüklerde forumlarda takılır. Bence engellenmesi normal. Uzun uzun yazmaya tartışmaya gerek yok. Sen bilgisayar başında görevini mi yapacaksın yoksa forumda 2-3 kaynatmak için mi o koltukta oturuyorsun?

Uzun uzun yazılan şeyleri okumaya da gerek yok sanırım... O kadar basit görüyorsanız soruyorum işte defaatle yazdım, sordum. Madem bu dediğiniz sistem, bu kadar katı bakış doğru...

O halde ABD'nin ve dahi Avrupa ülkelerinin çoğunun büyük başarılarının arkasındaki bu rahatlık, özgürlük ne ola ki?..

Cidden anlayamıyorum... Askeri nizamı doğru mu buluyorsunuz?

Çalıştığı bilgisayarda -eğer veri gizliliği riski yoksa- internete girmesinin ne zararı var bir insanın?

ABD'nin en büyük şirketlerinin ofisleri nasıl biliyor musunuz siz?

Avrupa'nın devlet kurumlarındaki çalışma ortamından haberiniz var mı peki?

Doğu Bloğu kafasından çıkamamış bir Türkiye'nin inanılmaz katı ve saçma yapısını kabullenmek külliyen hatadır!

Devletin makam için tahsis ettiği tüm araçlar o memur için hayatı kolaylaştırabilir, bu, bu kadar da sorun olmamalıdır...

Yani koca gün ekip otosuyla devriye atan bir adam o araçla kızını okuldan aldı diye kıyamet kopartmak gerekmiyor...

Ya da özel araç tahsis edilmiş bir yetkilinin o araçla bireysel gezinti yapması da bir suç değildir.

Keza bunu da gördük, bir belediye başkanı özel aracıyla arkadaşlarıyla gezintiye çıkmıştı ve resmen linç yedi... Oysa devletin en üst kurumlarında makam araçlarıyla ibadete bile gidilebiliyor...

İnsanlar için bu kadar katı kurallara gerek yoktur.

Dersiniz ki makam aracı tahsisi hatadır, buna tamam derim, bu ayrı bir konu ama devletin memuruna sağladığı imkandan memur istediği gibi faydalanabilmelidir, tek kriter işini düzgün yapması olmalı, verimli olması olmalı bu kadar... İşini aksatacak adam zaten devletin bilgisayarında fal da bakıyor!!!

Anlayın artık mesela yasakla değil, zihniyetle düzelir.

Batıyı örnek vermişsin bizi üçüncü dünya ülkesi gibi göstermişsin de o batı ülkeleri çalıştırdıkları elemanlarının iş ahlakına güvendiği için herhangi bir kısıtlamaya ihtiyaç duymuyor. Bizim insanlar kısa yoldan köşeyi dönüp salla başı al maaşı yapmaktan vazgeçmezse çare olarak kısıtlamalar devreye girer. Hoş kısıtlamayı yapanların da onlardan pek altta kalır yanları yoktur ya neyse.

Amerikalıları örnek vermeden önce Amerikalıları tanı. Amerikalılar iş olunca iş, eğlence olunca eğlence yaparlar. Kimse orada işten kaçmak için TR'dekilerin başvuracağı yollara başvurmaz.

Buradaki millet az çalışayım, çok kazanayım derdinde olduğu sürece devlet sonuna kadar böyle yasaklamalar yapsın.

Batıyı örnek vermişsin bizi üçüncü dünya ülkesi gibi göstermişsin de o batı ülkeleri çalıştırdıkları elemanlarının iş ahlakına güvendiği için herhangi bir kısıtlamaya ihtiyaç duymuyor. Bizim insanlar kısa yoldan köşeyi dönüp salla başı al maaşı yapmaktan çekinmezse çare olarak kısıtlamalar devreye girer.

Ben bizi herhangi bir kefeye koymadım.

Sadece olmamız gereken tarafı belirttim ve sebebini de açıkladım.

İnsanların yanlış yola sapanları var diye doğru yoldan tümden dönmek mi doğru?

Yukarıda da dedim.

Her çalışandan özel sektör olsun, memur olsun fark etmez.

Beklenen bir çıktı vardır. Alın bunu, eldekiyle karşılaştırın. Eksik mi var, ciddi bir eksik mi? Gerekeni yapın...

Ama böyle askeri nizamla bir halt olmaz bizden, hiç de olmadı. Herkes "emir kulu" ne güzel değil mi? Herkes bir yere "bağlı" sonuç ne? Hiçbir şey... Onlarca insan bir şirkette çalışıyor ve bir insanın yapabileceği işi anca yapıyor?!

Bu iş böyle yürümez ki zaten yürümüyor da...

Batı'nın gelişim hızına ya ayak uyduracağız ya da dibe batacağız... İşin özü de bu, özeti de bu...

Öyle üstten Batıcılık yapmakla olmuyor bu işler, bir şeyleri benimsemek, ilkeler ortaya koymak mühim...

Amerikalıları örnek vermeden önce Amerikalıları tanı. Amerikalılar iş olunca iş, eğlence olunca eğlence yaparlar. Kimse orada işten kaçmak için TR'dekilerin başvuracağı yollara başvurmaz.

Buradaki millet az çalışayım, çok kazanayım derdinde olduğu sürece devlet sonuna kadar böyle yasaklamalar yapsın.

Hocam Amerika'da çalışan kaç kişiyi tanıyorsun? Onu geçtim ABD'de yaşayan bir yabancıyla hiç sohbet imkanın oldu mu?

ABD'nin yerden yere vurulacak ve göründüğü gibi olmayan çok yanı vardır (sağlık sistemi, sosyal yardım vb.) ama iş hayatındaki büyük başarıları ve iş hayatındaki rahatlıkları tartışmasız zirvededir!

Çok yanlış düşünüyorsunuz...

İşe engel olmayacak, verimi düşürmeyecek hiçbir şey yasak olmamalıdır. Çalışanın saatlerini değil, ondan istediklerinizi ortaya koyacaksınız. Bunu ne kadar sürede, nasıl yapacağı o kişiye kalır, size değil... Yaparsa devam eder, yapamazsa elveda der, bu kadar basit...

Kendi insanını tanımadan yorum yapıyorsun. Hayatında hiç işveren olup eleman çalıştırdın mı? Oturduğun yerden bunları yazması çok kolay. Kendini kaptırdın sanırım. Arkanı döndüğün an işini savsaklayan bir dolu insan var. Türkiye şartlarından bahsediyoruz. 9.30-17.00 çalışan 1 saat öğle arası geçiren cumartesi pazar tatili olan memurlardan bahsediyoruz neyin kafasını yaşıyorsun. Özel sektörde iki hafta da bir pazar izni yapan insanlar var. Bırakta masanın başındaki mesai saatlerinde işinin hakkını versin. Yurtdışında şöyle orda böyle burda böyle. Hiç bir ülkede öyle değil kardeşim. Günde 7 saat çalışan adam bir saatte keyiften yiyecek ha? Profilinde yaşın belli oluyor. Üniversiteyi bitirince sektöre atıl görelim yiğidim seni.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı