mrandarkan
Hectopat
Dediğim gibi, hangi nedenden dolayı olursa olsun sansüre karşıyım. İş yapmayan adam her türlü işi kaytarır, buna engel olamazsınız.
Bunun için illa bilgisayardan herhangi bir siteye giriş yapması da gerekmez.
Yasak olan bir şeyi yapmak, o engeli aşmak insana daha cazip geliyor
Çin gibi Sovyetler gibi mi olalım? Aklı olan Batıya yönelir insanlara en fazla değeri veren batıdır.Sömürgeci bir devlet tarafından yönetiliyor halk. Bu durumda bir direniş, başkaldırma yapılmadığı sürece hiçbir işçi hem maddi anlamda hem de güvence anlamda hakkını alamayacaktır.
İş ahlakı diye birşey var. Umarım biliyorsundur.
Şimdi ben mesai saati içinde işim neyse yaparım. Örnek veriyorum: Belediyede veznede çalışan bir memur tüm gün oturduğu bilgisayarın başında önünde açık olan belediyenin programı sayesinde abone numarasını girerek borcunu tahsil etmek benim görevim. Bu.
Mesai saati içinde yapacağım tek şey bu. Başka birşey olmamalı.
Şunu söylemiyorum, belediye boş. Vatandaş gelmiyor. O zaman kendi internetim ile sosyal medyaya girmek isterim. İnsanız sonuçta.
Bu dediğiniz kişiden kişiye değişir. Kimisi var devletin verdiği imkanı sınırlarında kullanır(Resmi araçları doğru şekilde kullananlar). Kimi Belediye Başkanı'da devletin verdiği araba ile içkisini alıp piknik yapmaya gider.
O belediye başkanına o araba pikniğe gitsin diye mi verildi? Yoksa devlet işlerinde kullansın diye mi verildi?
Tam da buradayız işte. O internet sana keyif yap diye mi verildi? Yoksa devlet işlerinde kullan diye mi verdi?
Kesinlikle. Özgürlükten bahsedilmesi falan da ayrı komik geldi bana. Herkes iyi niyetli değil. İşten kıytırıp devletin sana hizmet için verdiği bu özelliği kötüye kullanacak kişi çok.
Yurt dışında ibadete giden devlet büyükleri de yürüyerek veya şahsi araçlarıyla gidiyordu zaten
İş yerinde forumları, sözlükleri vb. engellemelerini anlarım ama bilgiye erişim özgürlüğü konusunda çok geride olduğumuz tartışılamaz, o nedenle bence bunu konuşuyor olmamız komik değil. Wikipedi yasağının devam etmesinin hiç bir anlamı yok ya da sırf Troy'u ihya etmek için Paypal'i yasaklamanın küçük girişimciyi baltalamaktan ya da tüketiciye ekstra zahmet getirmekten başka hiç bir işe yaradığı yok. Hatırlasanıza bu ülkede her önemli olayda sosyal medyaya erişimin nasıl yavaşlatıldığını, hatta engellediğini!
Yine de bu spesifik olayda durum bence de farklı tabii. Özgürlük tartışması çok daha genel bir tartışma.
O sözümü Vikipedi tarzı siteler için söylemedim.
Özgür iş anlayışı ile iş ahlakı çok ayrı şeyler. Bu 2 kavramı kavrayamadan tartışmaya gerek yok.