Technopat Yasaklı Listesine Eklendi

• Konuyu başlatan yhenn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 7.298
Dediğim gibi, hangi nedenden dolayı olursa olsun sansüre karşıyım. İş yapmayan adam her türlü işi kaytarır, buna engel olamazsınız.

Bunun için illa bilgisayardan herhangi bir siteye giriş yapması da gerekmez.

Yasak olan bir şeyi yapmak, o engeli aşmak insana daha cazip geliyor :)

Aynen öyle. Üstelik yasaklar insanları iş ortamında mutsuz ve iş dışında düşünmeye ittiği için de verimi azaltır. Kural belirlerken bile en temel kural "fazla kural olmamalı" iken gelip de yasakların savunulması bu yüzyılda insanı düşündürüyor...

Hoş, düne kadar öğretmenlere bile sendikalar baskı yapmasa hala daha takım elbise zorunluluğunda ısrar eden bir kitle vardı bizde...

Özgürlükten korkmamalı insan, olması gereken budur. Kimsenin hakkını çiğnemiyorsak, yapılması gerekeni yapıyorsak sorun yok...

Sömürgeci bir devlet tarafından yönetiliyor halk. Bu durumda bir direniş, başkaldırma yapılmadığı sürece hiçbir işçi hem maddi anlamda hem de güvence anlamda hakkını alamayacaktır.
Çin gibi Sovyetler gibi mi olalım? Aklı olan Batıya yönelir insanlara en fazla değeri veren batıdır.

İş ahlakı diye birşey var. Umarım biliyorsundur.

Şimdi ben mesai saati içinde işim neyse yaparım. Örnek veriyorum: Belediyede veznede çalışan bir memur tüm gün oturduğu bilgisayarın başında önünde açık olan belediyenin programı sayesinde abone numarasını girerek borcunu tahsil etmek benim görevim. Bu.

Mesai saati içinde yapacağım tek şey bu. Başka birşey olmamalı.

Şunu söylemiyorum, belediye boş. Vatandaş gelmiyor. O zaman kendi internetim ile sosyal medyaya girmek isterim. İnsanız sonuçta.

Bu dediğiniz kişiden kişiye değişir. Kimisi var devletin verdiği imkanı sınırlarında kullanır(Resmi araçları doğru şekilde kullananlar). Kimi Belediye Başkanı'da devletin verdiği araba ile içkisini alıp piknik yapmaya gider.

O belediye başkanına o araba pikniğe gitsin diye mi verildi? Yoksa devlet işlerinde kullansın diye mi verildi?

Tam da buradayız işte. O internet sana keyif yap diye mi verildi? Yoksa devlet işlerinde kullan diye mi verdi?

İş ahlakı diye birşey var. Umarım biliyorsundur.

Şimdi ben mesai saati içinde işim neyse yaparım. Örnek veriyorum: Belediyede veznede çalışan bir memur tüm gün oturduğu bilgisayarın başında önünde açık olan belediyenin programı sayesinde abone numarasını girerek borcunu tahsil etmek benim görevim. Bu.

Mesai saati içinde yapacağım tek şey bu. Başka birşey olmamalı.

Şunu söylemiyorum, belediye boş. Vatandaş gelmiyor. O zaman kendi internetim ile sosyal medyaya girmek isterim. İnsanız sonuçta.

Bu dediğiniz kişiden kişiye değişir. Kimisi var devletin verdiği imkanı sınırlarında kullanır(Resmi araçları doğru şekilde kullananlar). Kimi Belediye Başkanı'da devletin verdiği araba ile içkisini alıp piknik yapmaya gider.

O belediye başkanına o araba pikniğe gitsin diye mi verildi? Yoksa devlet işlerinde kullansın diye mi verildi?

Tam da buradayız işte. O internet sana keyif yap diye mi verildi? Yoksa devlet işlerinde kullan diye mi verdi?

Tam da o örneği yazdım ben: Eğer o aracı tahsis ediyorsanız, yasa ve yönetmelikler dahilinde ÖZEL araç olduğu için özel işlerinde de kullanması hukuken sorun teşkil etmez. Ahlaken de durum öyledir...

Kusura bakmayın ama ona bakarsanız anayasasında laiklik olan bir devletin, tüm teşkilatının araçlarla camiye gitmesi ve bunun tamamen bireysel ibadetle ilgili olması da o zaman normal karşılanamaz...

Ama esasında bunların ikisinde de bir sorun yoktur, olmamalıdır, olması gereken insanlara bu esnekliği, özgürlüğü yaşatmak, her şeye burun sokup insanları işten soğutmamaktır. Belediyede çalışan kişi ne zaman iş yapacağınız, ne zaman dinleneceğini ayarlayamayacak kadar aptal mı? Sen imkanı ver... İşini mi aksattı? Denetimlerle tespit et, gereğini yap... Ama çıkıp da komple yasaklar, kurallar vs. mümkün değil doğru değildir ve savunulamaz.

Kesinlikle. Özgürlükten bahsedilmesi falan da ayrı komik geldi bana. Herkes iyi niyetli değil. İşten kıytırıp devletin sana hizmet için verdiği bu özelliği kötüye kullanacak kişi çok.

İş yerinde forumları, sözlükleri vb. engellemelerini anlarım ama bilgiye erişim özgürlüğü konusunda çok geride olduğumuz tartışılamaz, o nedenle bence bunu konuşuyor olmamız komik değil. Wikipedi yasağının devam etmesinin hiç bir anlamı yok ya da sırf Troy'u ihya etmek için Paypal'i yasaklamanın küçük girişimciyi baltalamaktan ya da tüketiciye ekstra zahmet getirmekten başka hiç bir işe yaradığı yok. Hatırlasanıza bu ülkede her önemli olayda sosyal medyaya erişimin nasıl yavaşlatıldığını, hatta engellediğini!

Yine de bu spesifik olayda durum bence de farklı tabii. Özgürlük tartışması çok daha genel bir tartışma.

Yurt dışında ibadete giden devlet büyükleri de yürüyerek veya şahsi araçlarıyla gidiyordu zaten 😏

Yurt dışında adamlar kamera önünde ibadete gidince ayıplanıyor... Muhafazakar kanadın liderlerinden yapan yok mu? Var...

Kaldı ki ben bunun yanlış olduğunu değil, aksine, o memura, görevliye o imkan verilmişse, istediği gibi kullanmalı diyorum.

Yani içmeye giden adama da laf edemezsin, namaza giden adama da laf edemezsin.

Herhangi birinden rahatsızsan, o zaman çıkar "Özel araç tahsisi olmamalı!" dersin. Olay budur...

İş yerinde forumları, sözlükleri vb. engellemelerini anlarım ama bilgiye erişim özgürlüğü konusunda çok geride olduğumuz tartışılamaz, o nedenle bence bunu konuşuyor olmamız komik değil. Wikipedi yasağının devam etmesinin hiç bir anlamı yok ya da sırf Troy'u ihya etmek için Paypal'i yasaklamanın küçük girişimciyi baltalamaktan ya da tüketiciye ekstra zahmet getirmekten başka hiç bir işe yaradığı yok. Hatırlasanıza bu ülkede her önemli olayda sosyal medyaya erişimin nasıl yavaşlatıldığını, hatta engellediğini!

Yine de bu spesifik olayda durum bence de farklı tabii. Özgürlük tartışması çok daha genel bir tartışma.

Maalesef bizde kraldan çok kralcılar var ve yasakçı, kurallarla boğulmuş durum düzelmek yerine, bizi daha da zora sokuyor. Er ya da geç herkes anlayacak bu yenilen nanelerle bir halt olamayacağını ama üzüntüm vatandaşın yok yere zaman ve rahatından taviz vermesi. Ne olur yani insan gibi Batıcı bir anlayışla özgürlükçü ve serbest anlayışla yaşasak? Hala daha "bizim insanımızı bilmiyor musun" geyiğiyle baskıyı savunmak cidden trajikomik...

O sözümü Vikipedi tarzı siteler için söylemedim.

"Mesai saatinde, devletin internetiyle oraya buraya giremez, işini yapsın!" diyorsanız Wikipedia'ye de giremez... Mevzu olaya katı yaklaşımınızla ilgili, özgür bir iş anlayışına karşı çıkmanızla ilgili.

Özgür iş anlayışı ile iş ahlakı çok ayrı şeyler. Bu 2 kavramı kavrayamadan tartışmaya gerek yok.

İş ahlakı dediğiniz şey çalışanın işe duyduğu saygı ve o anki ruh hali ile bağdaşır. Siz çalışana özgürlük vermezseniz, istediğiniz kadar çabalayın, yine de gerekli verimi alamazsınız. Batı'nın başarısını bu kadar görmezden gelmeyi anlayamıyorum... Hayır yani bu eğitimde de böyle... Tutturmuşlar Japon eğitim anlayışı diye askeri nizam gidiyorlar... Arkadaşlar Doğu kültürü baskıyı, Batı kültürü özgürlüğü temele koyar ve hangisinin başarıya ulaştığını görmekteyiz. Hala daha Doğu anlayışlarında ısrara, askeri nizama rağbete gerek yok...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı