Technopat'a getirilmesini istediğim 5 özellik

Tablo harici ceza verilemez diye bir kaide yok elbette, insanın olduğu ve öznel değerlendirmelerin işin içine girdiği yerde bunun pek imkanı da yok. Buna katılıyorum. Trollük hangi kriterlere göre tam olarak belirlenebilir ki mesela?

Ancak ifade sisteminin suistimali gibileri eklense daha iyi olabilir. Tablo olmasa da kurallara yazılabilir. Duyarlı bir insan spam yapmaz, insanları rahatsız edecek şekilde bu sistemi kullanmaz zaten. Cezayı da mantıklı buluyorum. Spam altında değerlendirilebilir. Ancak adam kurallarda yoktu, ben de yaptım dediğinde karşısındaki yönetici açıklamakta zorluk çekebilir. (Malum, özellikle de yeni üyelerin çoğu, yetkilileri hesaba çekmeyi seviyor.) Yani bunu yapacak üyenin doğru bir davranışta bulunmayacağının farkındayım, haklı olmayacaktır elbette ancak işi zora sokacaktır. Bunun neresi spam gibi kendisinin dahi inanmayacağı bir cümleyle gelince ona laf anlatmak sıkıntı.

Bu tarz detaylar da kurallara eklenirse yönetici/moderatör itiraz edene tek cümleyle cevap verebilir. Onun işi kolaylaşmış olur. Üyelere pek bir şey yansımasa da yetkililer için daha rahat olur.

Tabii bunlar benim görüşlerim. Siz moderatörlük yaptığınız için bu konuda çok daha bilgilisinizdir, ihtiyaç yok diyorsanız, yoktur. Saygım sonsuz.
 
1-) Bu iyi olmaz bazen hiç mesajımızın bulunmadığı konulara ilk mesajımızı bu sayede attığımız oluyor.

3-) Özellikle İkinci El Alım Satım İlanları bölümünde ceza alanlar için çok kullanışlı olur.

4-) Kuralları hala çoğunluk okumuyor. Aslında mesaj gönderirken ilgili metinde kural ihlali bulunmasına rağmen üye cevapladığı anda konuyu cevaplaması yerine sayfada beliren bir onay butonuyla doğrudan site kurallarını ihlal eden sosyal kurallarının ilgili maddesine yönlendirilebilir.
 

Birinci madde çok iyi olur bence. Neden mi? Misal ben "konsol dünyası","tüketici elektroniği","taşıt dünyası" kategorilerini görmek istemiyorum.

Senin dediğin de süper bir özellikmiş aslında. Ceza sistemi kalkar böylelikle.
 
2 -"Konu dışı mesaj" butonu eklenip(min: 5,max: 30 sn.) süreyle bu mesajımız silinsin.
Ben de bunu mantıklı buldum diyelim ki birisine söylemek istediğimiz bir şey var bu şekilde söyleyebiliriz. 1'in gereksiz olduğunu düşünüyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…