Technopat'ta aktiflik neden düşük?

• Konuyu başlatan 885108
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 202
  • Görüntüleme 10.262
Geçenlerde bir konudan dolayı banlanmıştım. %100 haklıyım. Bunu atacaktım lakin modlar ile uğraşmak istemedim. Belki de adaletsiz yönetimlerinden dolaydır.

Dostlar selamlar. Bana "Aklını kullansana" diyen bir şahısa "Zaman israfı" dediğim gerekçesi ile Uygunsuz Üslup adı altında 1 Gün yasaklanma aldım. Rapor attığım zaman bana "Eğer karşı tarafın üslubunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız raporlamalısınız, sert bir üslupla üyeyi geri aşağılamak forumda müsaade ettiğimiz davranış türü değildir. Uyarınız kaldırılmayacaktır." şeklinde bir geri dönüş yaptılar. Tekrardan rapor sistemini kullanarak arkadaşı raporladığımda onlardan bana verdikleri cezanın aynısını vermelerini, ona da benim gibi 1 gün yasak vermelerini istedim. Hala bir geri dönüş alamadım. Normalde en geç 3-4 saat sonra geri dönen mod arkadaşlar şaşırtıcı şekilde hala geri dönüş yapmadılar.

Bunu yaşadım. Dediğim gibi, 2. rapora geri dönmediler. :D

Geçenlerde bir konudan dolayı banlanmıştım. %100 haklıyım. Bunu atacaktım lakin modlar ile uğraşmak istemedim. Belki de adaletsiz yönetimlerinden dolaydır.

Dostlar selamlar. Bana "aklını kullansana" diyen bir şahısa "zaman israfı" dediğim gerekçesi ile uygunsuz üslup adı altında 1 gün yasaklanma aldım. Rapor attığım zaman bana "eğer karşı tarafın üslubunun hatalı olduğunu düşünüyorsanız raporlamalısınız, sert bir üslupla üyeyi geri aşağılamak forumda müsaade ettiğimiz davranış türü değildir. Uyarınız kaldırılmayacaktır." şeklinde bir geri dönüş yaptılar. Tekrardan rapor sistemini kullanarak arkadaşı raporladığımda onlardan bana verdikleri cezanın aynısını vermelerini, ona da benim gibi 1 gün yasak vermelerini istedim. Hala bir geri dönüş alamadım. Normalde en geç 3-4 saat sonra geri dönen mod arkadaşlar şaşırtıcı şekilde hala geri dönüş yapmadılar.

Bunu yaşadım. Dediğim gibi, 2. rapora geri dönmediler. :D

Bu da gerçekse yuh yani.

Bende hep aktifim.

Sen aktif olduğun için herkes aktif olmuyor ama aktif olduğun için teşekkürler😊

Son düzenleme:
Çoğu kişi, moderasyon ve yönetimle ilgili yaşadığı sorunlardan dolayı forumu bıraktı sanırsam. Forumdaki konulara çözüm bulan kişiler, rehber, makale yazan kişiler azaldıkça da forumun eski tadı kalmadı.

Yönetimin ve moderasyonun da dediği gibi, aktiflik eskiye göre azalmadı hatta daha da arttı. Ama bu aktiflik bence yapay bi aktiflik. Yani foruma bir katkısı pek yok. Soru soran kişi arttı ama cevap veren azaldı. Soru soranların çoğu da bu soru daha önce sorulmuş mu acaba diye araştırmaktan aciz olunca hal böyle oluyor. Kalan kişiler de artık aynı şeyleri yazmaktan sıkılıyor.

Foruma vaktini ayırıp insanların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan kişiler bunları bir karşılık amacıyla yapmıyor; tamamen hobi: sevdikleri için yapıyorlar. Burada birilerine yardım etmek hoşlarına gidiyor bu kişilerin yani. Ama, belki fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden aldıkları ufak uyarılar yüzünden, belki tartıştıkları kişiler yüzünden bunu yapmaktan soğuyorlar.

Açıkçası ben de son zamanlarda eskisi kadar forumda takılmıyorum. Sadece takip ettiğim kategorilerde açılan konulara bakıyordum ve gelen bildirimleri cevaplıyordum. Rehber ve makale açmaya uğraşma isteğim pek kalmadı. Az da olsa zaman buldukça bir şeyler açıyordum yine de.

Çok ceza yiyen biri de değilim. Toplam 31 uyarı almışım (4'ü geçen haftadan 😅) . Moderasyonla karşı karşıya kaldığım bir durum olmamıştı. İlk zamanlar tartıştığım üyeler olurdu, uygunsuz üsluptan falan ceza yerdim ama zaman geçtikçe tartışmanın manası olmadığına karar verdim ve yazdıkları mesajlardan rahatsızlık duyduğum kişileri direkt gözardı ettim. Bundan dolayı zaten görece sakin ve stressiz bir forum hayatı geçiriyorum çoğu üyeye göre. Takip ettiğim kategorileri ve kişileri görüyorum, istemediğim şeyleri görmüyorum, işimi görüyorum çıkıyorum.

Ancak geçen haftadan sonra ben de artık saldım. Technopat Sosyal kısayolunu yer işaretleri sekmesinin baş köşesinden alıp en ücra yerine koydum. Takip ettiğim kategorilerin çoğunu takipten çıktım. Özel bir bildirim olmadığı sürece konulara yazmayı bıraktım. Rehber ve makale açmayı da düşünmüyorum.

Sadece bir olaya, bir kişiye tilt olup da tüm foruma bunu mâl etmek biraz saçma gibi gözüküyor ama ben buraya durduk yere sinir olmak için girmiyorum. Moderasyondakiler bugün var; yarın yok.

Ancak, sorun bir kişi veya kişilere gibi durmuyor. Sadece bu konuya mesaj yazan moderatörlerin mesajlarına bakarak bile bunu anlayabilirsiniz. Yani, forumu bırakacak kadar ne yaşanmış olabilir ki diye merak ederdim ama demek ki çoğu kişi moderasyon ve yönetim ekibinin egolu tavırlarından ve normal üyeleri küçük görmesinden bıkmışlar olsa gerek.

Benim sinir olduğum şeyse forum kurallarında olmayan bir sebepten dolayı ufak bir ceza yemekti. Evet, ufak; sinek de küçük ama mide bulandırır derler ya. O hesap. Ceza verildi diye kızmadım, moderatör her seferinde doğru bir ceza verecek diye bir şey yok, insan sonuçta. Cezanın yanlış olduğunu düşündüğüm için bir bilet açtım. Yanlış bir şey yazdığımı sanmıyorum. Düzgünce kendimi açıkladığımı da düşünüyorum. Ama gelen cevap çok laubali bir tavırdı. Durduk yere sinir oldum. Ama yine bu tavıra karşı düzgün bir cevap verdiğimi düşünüyorum. Bir sonraki gelen cevapta ise benle konuşan yetkilinin kendisiyle çeliştiğini gördüm ve kendimi tutamayıp bir miktar ceza yemeyi göze alarak bununla dalga geçtim.

Bundan dolayı verilen cezayı o mu verdi yoksa başkası mı verdi bilmiyorum. Çok umrumda da değil. Çünkü bilete cevap veren o değil de başka bir yönetici de olsa hemen hemen aynı egolu tavırı takınacaktı, bundan eminim. Sonuç olarak belki kısa bir süre, belki de uzun bir süre eskisi gibi pek aktif olmayı düşünmüyorum.

Yıl 2025 insanlar artık çoğu şeyi ChatGPT'ye sorabilir.

ChatGPT o kadar aman aman büyütülecek bir yapay zeka değil ki, bazen hayalet veri konumuna düşer, ve bu yüzden sana yanlış bilgi verebilir, yani bu konuda dikkatli olduğunuz taktirde elbette ChatGPT yararlı olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı