Bu kesinlikle kullanıcılarla alakalıdır ve technopatın sorunu değildir. Ne gibi konular istiyorsunuz mesela? Eğri oturalım doğru konuşalım yeni çıkan anakart ekran kartı vs vs olduğunda bunlarla ilgili fazlaca konu açılıp konuşulmamasının sebebi çoğumuzun ekonomik olarak sıkıntıda olmasıdır. Zaten alamayıcağımız şeyler olduğu için pek konuşulmamaktadır.
Lütfen önceki mesajları okuyun, aynı cevabı vermekten usandım.
Sizin yavan olmayan teknoloji ile alakalı görüşleriniz veya ilgilendiğiniz bir konu var ise siz açın bir konu. İnsanlar da bilgisi ve ilgisi dahilinde konuya katılsın. Açtığınız böyle bir konu var mı??
Arkadaşım, sözümü anlamıyorsun. Benim bir maruzatım, veya açmamı gerektirecek bir şey yok. Olması da gerekmiyor ama bugün bu konu açılmayan kategorilerde konu açılsa kaçı cevap alır?
İnsanlar bunlarla ilgileniyor Technopat ne yapabilir ki?
Hocam, doğrudur Türkiyede pek hobilere veya teknolojinin "diğer" alanlarına ayıracak imkan olmayabilir, ama yinede az bir kesim de olsa mevcut. Memurlar net, turk rock misal. TP sosyal medya'da da sürekli aynı tarz, yani popüler kategorilerde paylaşım yapıyor.
İki saattir boş boş konuşuyorsunuz hocam farkında değilsiniz sanırım isteyen istediği gibi takılır Technopat kurallarda her yere eşit etkileşim gösterilecek diye bir kural getirmediyse ben istersem tek kategori ile de ilgilenebilirim buna karışamazsınız ayrıca konuyu gerçekten çok boş uzattınız insanların işi gücü var bir de sizin bu konularınızla uğraşıyoruz
Hahaha, adama bak yahu. Kim sana gir benim konuma yaz dedi? "Zorla" mı yazdırıyoruz, kendinle çelişiyorsun. Ben insanlara zorla bir şeyler yapsın demiyorum, daha çeşitli bir kitle oluşturulmalı diyorum. Tabi kaç mesajdır anlayamıyorsun.
İsteyen her türlü konu açabilir ve tartışabiliriz ama kitlenin bilgi ve birikimine bağlı ve bazen PC için bile cevap alınmıyor şimdi cernden konuşsak varoluşdan konuşsak nasıl cevaplar alacağız evet merak konusu.
Doğrudur hocam, bazı kullanıcılar da PC konusunda bilgi kirliliğinden rahatsız. Farklı kitlelere hitap edemiyor TP.
Siz bir konu açın, o konuyla ilgili arkadaşlar konuya dahil olacaktır. Olmuyorsa, açılan konuyla ilgilenen yok demektir. E bu da technopat' ın sorunu değil tabii ki.
Oh, ne kadar relax. Eğer, bir teknoloji forumuysa ve Teknoloji forumu olmayı 4 kategori ile sağlıyorsa TP'nin sorunudur. Tabi TP dışında olan sorunlar var, onlar ayrı.
İnsanların ilgilenmediği işine yaramadığı konularda post açması zaten saçma olur. Ne yani uçan arabalar, ışınlanma, robotlar gibi konulardamı başlıklar açılması lazım.
Sağlık kategorisinde açılan birkaç saçma sapan konuyu görünce ama bende formun amacını sorgulamıştım. Burada bunun ne işi var gibisinden çocuklar internette bulabileceği herşeyi gelip burada aramaya kalkıyor.
Arkadaşım, biz insanlara ilgilenmediği şeylerle alakalı konu açsın demiyoruz. İlgilenen kişi yok diyoruz.
Sizin teknolojiden beklentiniz nedir tam olarak? Bilgisayar ve çevresinde dönüyor ağırlıklı olarak. Başka hangi teknolojik ürünlerin sıkça konuşulmasını tercih ederdiniz?
Forumun kategorilerine bakmanız yeterli beklentimi görmek için.
İnsanlar bunlarla ilgileniyor Technopat ne yapabilir ki?
TR'de ki tüm insanlar bunlarla ilgileniyor olmamalı.
Bu konuyu ve herkesin konu hakkındaki yorumlarını okuyunca kendi konumu hatırladım.
Aylar önce, Windows 11'de Verbose Startup ve Shutdown ekranlarında bilgi mesajı görüntülemesini nasıl etkinleştirebileceğimi soran bir konu oluşturmuştum, Windows 8.1 ve Windows 10'da hep kullanmıştım, Windows 11'e geçince bir türlü etkinleştirememiştim. Kendi yaptığım araştırmalar sonucundan bir sonuca ulaşamayınca Technopat Sosyal'de bilgili birileri vardır ümidiyle konumu oluşturmuştum.
Şimdi bundan neden bahsettiğimi açıklayayım, çünkü;
Bilgi ve ilgisi olmayan kimse konuma cevap yazamamaştı. Aylar geçti, görüntüleme sayısı çift haneli rakamlara bile ulaşamadı ve konuma bir kişi bile cevap yazamadı. Öte yandan yüzeysel konulara gelen yorum ve görüntüleme sayısı hızını hiç kesmemekte.
Steam hesabım kaç para eder? (bilmiyoruz, hesapların hepsi birbirinden kötü ve f2p oyunla dolu)
Discord'ta küfür ettim, bir şey olur mu? (forumda konusu açmadan önce ailenize sormayı deneyin)
X boya bu motosiklet gider mi? (boya göre motor seçmek dünyanın neresinde görülmüşse)
X siteden hazır sistem aldım, kaç güne gelir? (bilmiyoruz, satıcı kanal ile iletişime geçerek öğrenebilirsiniz)
Yurtdışından X alsam gümrükten geçer mi, vergisi olur mu? (9000 benzer konu var)
Bilgisayar fiyatlarına zam gelir mi? (bilmiyoruz, borsayı takip ederek döviz kuru gidişatına göre bir tahminde bulunabilirsiniz, dolara endeksli bir ülkeyiz)
X telefon alınır mı, X klavye alınır mı? (siz kendi ihtiyaçlarınıza cevap veren bir ürün bakarsanız kendi sorunuzun cevabını bulursunuz)
Daha aklıma gelmeyen benzer konular her gün açılıyor.
Bu arada, siz ve bazı arkadaşlar da aynısı belirtti konu içinde. Benim dediğime çözüm bulunabilir, ama bu dediğinize bulunamaz işte.
Ne yapalım? Gelip buraya konu açsınlar diye insanların bilgisayarını mı bozalım? Kimse seni burada zorla tutmuyor. İstersen gidip teknoloji ile ilgili konulara yazabilirsin.
Sizden bir şey yapmanızı isteyen yok, zaten şuan ki mevcut kullanıcılara işimiz yok. Ben TP'de konular kıt, buna nazaran üyeler de "kıt" (lafımı yine yanlış anlamayın), diyorum ve daha çeşitli bir kitle olmalı diyorum. İnsanları değiştirmemiz gerektiğimi söyleyen bir şey yazmadım. Bu zamana kadar, bana ters cevap yazanlar hep agresif davranırken ben hala normal bir şekilde yazıyorum.
Technopat'ı burada aracı olarak düşünebilirsiniz. Technopat, insanların soru sormasını sağlamak için gerekli yeri sağlıyor ve kullanıcılar da sorularını soruyor. Ülkemizdeki çoğu kişinin teknoloji bilgisi maalesef kıt ve kendimin de bunlardan birisi olduğunu söyleyebilirim. Herkesin kendine göre sıkıntıları var, ister istemez teknolojiye de ayıracak pek vakit kalmıyor.
Ülke ile alakalı, TP dışı sorular da var- orası ayrı mevzu. Ama, bir ülkenin "teknoloji" ile ilgilenen kısmı sadece bunlardan ibaret değil. Mesela burada niye 30-40 yaşlarında üyeler hiç yok? Oysa adamlar stereo mecmuasında yazılar paylaşıyor, zamanında.