Ben 42 yaşındayım. eskisi gibi takip edemiyorum tabi bu işleri. İş, güç, çoluk çocuk derken. Arada bakıyorum, belki birine bir faydam olur diye. Ayrıntılı konulara girecek zamanım yok zaten.@Shaw Dickerson onun hakkında net yorum yapamayacağım maalesef fakat forumun bu hâliyle de iş gördüğünü düşünüyorum. Sorumuzu soruyoruz, cevabımızı alıyoruz. Daha ne olsun?
Öyle demeyin. @Neşeli Enginar abi 40 yaşlarında, ben de 29 yaşına dayandım bakalım.
Konuya bir göz gezdirdim, daha sonra ayrıntılı bakacağım. Güzel konu. Yeni bir şeyler öğrenmek isteyenler için güzel. Ama genç arkadaşlar bunlarla pek ilgilenmiyor, bu konuda da yapılabilecek bir şey yok. Siz öncülük yapın, illa öğrenmek isteyen, uğraşan birileri çıkacaktır.Emin olun, olduğunda ki ilk saniyede açacağım. Veya, hemen az sonra açıp buraya atacağım, sonuçları göreceğiz. Aslında şu konudan da anlaşılabilir, sadece 1 kişi yazdı ve 1 kişi beğendi.
Rehber: SoX ile spektogram oluşturma [Windows]
Bugün, SoX yani Sound Exchange ile spektogram oluşturacağız, anlatım Windows üzerinden olacak. İlk olarak https://sox.sourceforge.net/ şu adresden Sox'u indirip sistemimize kuralım. Ardından, Yeni bir metin belgesi oluşturalım, ve içine şunu yapıştıralım: set subdirname=spectrograms %~d1 if...www.technopat.net
Bu arada Techno-fi için iyi yorum hiç işitmedim. Genelde insanlar kendi şahsi fikirlerini birbirine empoze ediyor ve düzgün cihazın yoksa seni ötekileştiriyormuş. Bu söylemi ben söylediğimde onaylayan da oldu. O sebeple beğenmediğim forum sitelerinden biri kapanmışsa da iyi olmuş çünkü manası olmayan bir yerdi.Yukarıda bahsettiğiniz gibi özel ilgi alanları için açılan forumlardan biri mesela Techno-fi.net ti. Tamamen ses ve ses ekipmanlarıyla ilgilenen (odyofil veya değil) insanların takıldığı bir yerdi, yaklaşık 1 ay önce kapandı.
Bu arada Techno-fi için iyi yorum hiç işitmedim. Genelde insanlar kendi şahsi fikirlerini birbirine empoze ediyor ve düzgün cihazın yoksa seni ötekileştiriyormuş. Bu söylemi ben söylediğimde onaylayan da oldu. O sebeple beğenmediğim forum sitelerinden biri kapanmışsa da iyi olmuş çünkü manası olmayan bir yerdi.
Hocam genel forumun yapısını belirttikleri konu buydu. Sadece Techno-fi da yok bu arada Hi-Fi TR forumu da sese yoğunlaşmış bir forum.Yukarıda bahsettiğiniz konunun Techno-fi'la forum olarak ne ilgisi var? Her konuda kavga çıkaran, herkese hiza vermeye çalışan bazı tipler her forumda olduğu gibi orada da oluyordu ama onlar da kısa süre içinde engelleniyordu bir daha girmemek üzere.
Bu ülkede belirli bir alana yoğunlaşmayı başarabilmiş ender forumlardan biriydi. İnsanların birbirine bu kadar rahat güvendiği bir forum daha önce görmemiştim bir nevi aile gibiydi, oradan tanıştığım halen görüştüğüm birçok insan var. Bir çok buluşma gerçekleştirdik, birbirimize sırf deneyip fikir sahibi olmak için yüzlerce dolarlık ekipman / kulaklık gönderdik, kulaklık ve ekipman turları yaptık hiç bir sorunla karşılaşmadım 7 yıl üyeliğim boyunca ve oldukça da aktif olarak kullanıyordum.
Hiç bir tecrübeniz olmayan bir yer hakkında kulaktan duyma sözlerle bu kadar kesin hükümle oh olsun falan demeniz doğru değil kısacası...