Technopat'ta sorulan soruların çoğunun gereksiz olması

• Konuyu başlatan qelos
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 92
  • Görüntüleme 5.369
Ben de ilk başta sizin gibi düşünüyordum ama şöyle bir durum var. Bir konu hakkındaki tek cevap, o sorunu çözemeyebiliyor. Sorunla karşılaştığımda 5-10 konuya bakmam gerekebiliyor. Üstelik burada konu açılması sitenin hitlerini yükseltiyor. O yüzden bunlara takılmayın.

Konuyu buraya açana kadar Google'a yazsak cevabı çıkıyor. O kadar hazıra alışmışız ki bunu yapmaya üşeniyoruz. Yanlış anlamayın, kullanıcı deneyimi gerektiren soruları demiyorum. Örneğin fotoğrafımın kalitesini nasıl düşürürüm? Ya da nasıl format atarım? İnternet altyapımı nasıl öğrenirim? Şu ürüne ne kadar vergi gelir? Gibi her gün farklı kullanıcılar tarafından onlarca kez sorulan sorulardan bahsediyorum. Nasıl korsan oyun kurarım diyenlerden bahsetmiyorum bile.

Bahsettiğim konu şu. Bizim insanımız niye bu kadar hazıra alışmış? Ufacık bir şeyi bile niye araştırarak öğrenmiyoruz?

Öncelikle bence Technopat sosyalin amacı bu yani insanlar konu açar konuyu internetten araştırmak yerine ben şahsen gereksiz bulmuyorum insanlar Google 7000 TL AMD sistem toplama vb şeyler yazınca istediği sistem çıkmayabilir ama Technopat sosyalde insanlar gerçekten yardımcı oluyorlar yani yorumunu çok doğru bulmuyorum.

Öncelikle bence Technopat Sosyal'in amacı bu yani insanlar konu açar konuyu internetten araştırmak yerine ben şahsen gereksiz bulmuyorum insanlar Google 7000 TL AMD sistem toplama vb şeyler yazınca istediği sistem çıkmayabilir ama Technopat sosyalde insanlar gerçekten yardımcı oluyorlar yani yorumunu çok doğru bulmuyorum.

Zaten böyle konularda bir sorun yok, sorun en basit şeyi bile soranlarda. Konu başlığını alıp Google'a kopyalasa bile işini yapan siteye yönlendiriyor.

Öncelikle bence Technopat sosyalin amacı bu yani insanlar konu açar konuyu internetten araştırmak yerine ben şahsen gereksiz bulmuyorum insanlar Google 7000 TL AMD sistem toplama vb şeyler yazınca istediği sistem çıkmayabilir ama Technopat sosyalde insanlar gerçekten yardımcı oluyorlar yani yorumunu çok doğru bulmuyorum.
Başlık sahibinin zaten demek istediği böyle konular değil, saçma sapan resim küçültme, format atmaca tarzı başlıklar yoksa insanlar ne konuşacak, sonuçta burada her gün custom sıvı soğutma yada AMD Threadripper sistemler toplamıyoruz. Daha öncede belirtilmiş; insanların kolayına gidiyor, başlık açıldığı anda anında 4-5 cevap ve siteye kazandırılan hit sayıları, reklam gelirleri vs vs... win-win durumu kısaca. Kullanıcı profilinin yaş ortalamasının küçük olması da en büyük etken zaten.

Bu konuyla benzer konular da açılmıştır. Hazıra alışmasanız oradan yanıtınızı alırdınız.

Ben burada cevap aramıyorum. Topluluğun problemini belirtiyorum. Toplumu ilgilendiren problemler sık sık gündeme getirilmeli. Yoksa o sorun toplumun bir parçası olur. Bahsettiğim şey toplumumuzun hazırcı olması. İsteyen tabii ki gelip bilmediğini soracak ama burası Google değil. Google da Technopat değil. Aradaki farkı anlamak lazım.
Onlar burada soru soruyor ve arama motorundan gelenlerin karşısına Technopat'ın konusu çıkıyor. Bir de böyle düşünün.

Tamam da zaten milyonlarca yerde cevabı olan çok ama çok basit bir soruyu sormak gereksiz diyorum.
Bir de şöyle bir şey var o soruları burada sormayan ama araştırırken buraya gelenler var. Bir de bu açıdan bak, bence gereksiz bir şey yok bu ortamda. Bilgi paylaşmak için var zaten bu ortam ego yarıştırmak için değil.

Anlamamak için efor harlıyorsunuz resmen. Zaten anlattığınız şeye karşı değilim. Ama anasayfada günde 10 kere mining nasıl yapılır? Ya da nasıl format atarım gibi yeni açılan başlıklar olayı bilgi paylaşımı değil spama çeviriyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı