Tehdit e-postasının doğruluğu var mıdır?

Aynı durumu 4 yıl önce yaşadım, dolandırma yöntemi inanmayın. Görüntülerimi aldığını iddia ediyordu ama benim kullandığım bir webcam yoktu. Şifremi bir sitede açtığım oturumdan verileri çekerek bulduklarını düşünüyorum. Şifreni değiştir ek güvenlik önlemleri al mobil doğrulayıcı gibi ve bilgisayarını tam tarama yap.
 
Arada bir spam klasörümü kontrol ederim. Bazı sitelerin, firmaların reklam mailleri dışında geneli müstehcen içerikli bazı e-postalar da oluyor. Ama çok şükür gmail bu tarz e-postaların spam olduğunu anlayıp görüntüleri, linkleri vesaire gizleyip spam klasörüne atıyor. Bir keresinde yine size atılan e-postanın hemen hemen benzerinden almıştım. İlk okuyunca insan kendinden emin olsa bile tedirgin oluyor. Sizi anlayabiliyorum yani 🙃 Adam yaptığı işe detay katarak( görüntüleri nasıl elde ettiğine dair) ek bir korku unsuru sağlıyor. Maili daha sonrasında dikkate almadım ve diğerleri ile birlikte sildim. Henüz arkadaşlarımdan "hahahahahahahha kanka bu sen değil misin yaaa" içerikli bir mesaj almadığıma göre sorun yok😄

İnsanlar basit yoldan para kazanmak için her türlü yolu deniyorlar. Ülkemizin de gündemine baktığımız zaman şantaj, tehdit( adınız fetö'ye karışmış gibi) içerikli yüzlerce dolandırcılık olayı haberleri görüyoruz ve maalesef insanlar kendinden emin bile olsa başına gelince bu tuzağa düşmeye meyilli hale geliyor.
Bugünlerde gördüğüm farklı bir tehdit olayı ise şu şeklide: Sahte bir instragram erkek profili kızlara mesaj atıyor ve elinde tüm sosyal medya görüntülerinin olduğunu, bunu photoshopla çıplak vücutlara montajladığını, o görüntülerle sosyal medya hesapları açıp erkeklerle konuştuğunu vesaire iddia ediyor. Karşılığında ise kısa bir süreli sohbet etmek istiyor veya nude dediğimiz görüntüler göndermesini istiyor. Twitterda bu olaydan dolayı birçok kadın arkadaşın mağduriyet yaşadığını duydum.

Yani bu kadar uzun yazmamın sebebi şu arkadaşlar: Dolandırıcılar her yerde ve yöntemleri bazen akılalmaz boyutlara ulaşıyor. Bu sebeple bu tarz şeyler karşısında soğukkanlı olmanız ve çevrenizi bu konuda uyarmanız. Maalesef bazı insanlar bunlara inanabiliyor ve mağduriyet yaşıyorlar.

Mesela ben dediğim şantaj e-postasının dışında başka bir olay daha yaşadım. 6 yıl önce üniveristede öğrenci iken kendisini emniyet personeli olarak tanıtan birisi aradı ve babamın bilgilerini vesaire istedi ve sahte bilgiler verdim. Öğrenci olduğumu duyunca dolandırılacak birisi olmadığımı anladı telefonu kapattı😄
 
1614598358906.png
 

Geri
Yukarı