Tek bir programlama dili üzerinde tamamen ustalaşmak vs 10 dilden biraz öğrenmek

Bir dilde değil bir alanda uzmanlaşmak en iyisi olacaktır. Web programlama mı istiyorsun? JS, NODE.JS gibi kütüphaneler dahil, PHP, CSS, HTML hepsini yalayıp yutman lazım. Şirketler alandan alana değişmekle beraber genelde tek dili çok iyi bilen adamları alırlar.

Sorunuza gelecek olursak da sorunuz hatalı çünkü cevabı ya A ya da B olmamalı hem a hem de b olmalı. Yani alanınıza göre seçtiğiniz bir dilde uzmanlaşıp (doğal olarak) diğer diller hakkında da ufaktan bilgi sahibi olmalısınız.

Amacım insanlardan yardım almak değil. Tartışmak için açtım bu konuyu. Farzedinki sadece sizin adlandırdığınız A ve B seçeneği var. Hangisini seçerdiniz? Soru bu yani.

Amacım insanlardan yardım almak değil. Tartışmak için açtım bu konuyu. Farzedinki sadece sizin adlandırdığınız A ve B seçeneği var. Hangisini seçerdiniz? Soru bu yani.

Yanlış soru der geçerdim.

Programlamanın mantığını tamamen kavradıktan sonra, ne iş yapmaya karar verin ve o iş için gereken programları ve dilleri donanımlı bir şekilde öğrenin. Örneğin oyun sektörü için, Unreal Engine 5 Blue print tavsiye ederim.

Programlamanın mantığını tamamen kavradıktan sonra, ne iş yapmaya karar verin ve o iş için gereken programları ve dilleri donanımlı bir şekilde öğrenin. Örneğin oyun sektörü için, Unreal Engine 5 Blue print tavsiye ederim.
Tartışmak için açtım konuyu. Bende biliyorum bunları.

Benim yaptığım gibi pythonla başlamaya kalkışma sakın. Python tamamen bilsen de diğer dilleri öğrenirken pythonın çok basitleştirilmiş olduğundan aklın çok karışıyor. C ve türevleri ile başlamak en mantıklısı. Kodlama algoritması çözeceksen C ve türevleri ile başlaman lazım. Ben pyythonda belirli bir seviyede olup ümide c# ile başladık yazılım bilmeme rağmen c# aşırı kafamı karıştırmıştı.Hocamın tavsiyesi üzerine Python tamamen bıraktım C #ı tamamen öğrenene kadar şuan c# ta iyi bir seviyedeyim.

Vb, C#, JavaScript, CSS, t-SQL, pl-SQL, Delphi, asambly hepsinde yazdım kombine ve veya tekil bazıları tek başına bazıları kombine çalışır mesele dil değildir. Mesele problem çözebilecek algoritma yazabilmekten geçer. Bunun için kod yazmayı öğrendiğimiz yerden işe yarar veya yaramaz kod geliştirin işiniz disinda ve başkalarının kodlarını okuyun ve en onemlisi sabırlı olun zamanla ustalasacaksiniz yaş 47 hala yaziyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam üyeler! Baktım bugün mavi ekran hata analizi konuları yok böyle bir konu açıp tartışalım dedim. Ben tek bir programlama dili üzerinde yoğunlaşıp tamamen ustalaşmak diyorum. Sizce? Eğer benimle aynı cevabı verecekseniz bu programlama dili ne olurdu?

Konu biraz saçma geldi bana. YouTube'da geçen gün bir videoya denk gelmiştim adı şöyleydi "Abi ben C Java Payton Web Mobil oyun bam güm" böyle düşünenler varsa izlemelerini tavsiye ederim.

Tartışmak için açtığını biliyorum, böyle düşünenler varsa diye yazdım.

Ya arkadaşlar şunu yazıp durmayın "farzedinki" öyle diyorum neden herkes konunun saçma olduğunu yazmaya geliyor buraya...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı