Tek Fanlı Asus GTX 1070 Turbo Soğutma Performansı

Lütfen benim konularımı yorum atma tamam ben de senin konularına yorum atmayayım. Aşırı sinir ediyorsun beni.
Fanları diyorsun tek fana daha da.
"Göz ardı et" butonu bu yüzden var 😀

Ekran kartlari bosta kac derece oluyor ki 40-50 derece (asiri) kötü bir deger olsun? Benim GTX 580 de blower tipi sogutucuya sahipti ve 7 sene boyunca bosta 50, yükte ise 85 derecede kullandim. Manüel ayarlarda tabii.

Su an kullandigim MSI GTX 1070 Ti ise fanlar calismadan 45 derece civarinda calisiyor. Fanlari calistirsam yine 30-35 civarina kadar cekerim ama ne gerek var? Ekran karti cipleri icin bu degerler sorun teskil etmez. Edecek olsaydi adamlar limiti 60'a koymazdi degil mi?

Önemli olan yük altinda kac dereceye cikiyor ona bakmak lazim. Bendeki kart en fazla 71 dereceyi görüyor ama sogutucu da bayagi sessiz. Sorun cikaracak bir deger mi? Hayir. Kartin 85 dereceye kadar yolu var, ondan sonra hizi düsürüp calismaya devam ediyor.

Yani kisacasi abartilacak bir durum yok.

@Shadow Ryzen

Ben fanlari %100 calistirsam kafam kazan gibi olurdu sanirim :D

Ekran kartlari bosta kac derece oluyor ki 40-50 derece (asiri) kötü bir deger olsun? Benim GTX 580 de blower tipi sogutucuya sahipti ve 7 sene boyunca bosta 50, yükte ise 85 derecede kullandim. Manüel ayarlarda tabii.

Su an kullandigim MSI GTX 1070 Ti ise fanlar calismadan 45 derece civarinda calisiyor. Fanlari calistirsam yine 30-35 civarina kadar cekerim ama ne gerek var? Ekran karti cipleri icin bu degerler sorun teskil etmez. Edecek olsaydi adamlar limiti 60'a koymazdi degil mi?

Önemli olan yük altinda kac dereceye cikiyor ona bakmak lazim. Bendeki kart en fazla 71 dereceyi görüyor ama sogutucu da bayagi sessiz. Sorun cikaracak bir deger mi? Hayir. Kartin 85 dereceye kadar yolu var, ondan sonra hizi düsürüp calismaya devam ediyor.

Yani kisacasi abartilacak bir durum yok.

@Shadow Ryzen

Ben fanlari %100 calistirsam kafam kazan gibi olurdu sanirim :D
Bende asus rog strix rx570 var boşta 33-34 derece civarı çalışıyor üstelik fanlar 0 rpm.50 derecede çok ciddi bi' sıcaklık değil tabiki ama yinede dikkatli olunması gerekir.Boşta 50 dereceyse oyunda düşünemiyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı