Tek fanlı kart mı çift fanlı kart mı?

Ashley888

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba dostlar ekran kartlarında çift fan ve tek fan arasında performans farkı var mıdır? Arasındaki farklar nedir? Alacağım kart da bu ikisi var da.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans farkı yok, soğutma farkı var. Çift fanlı modellerin soğutması normal olarak daha iyi oluyor, tek fanlı modellerin sıcaklık değerleri fazla olabilir onun çözümü de kasanın hava akışının iyi olması. Çift fanlı model almanızı öneririm.

Merhaba dostlar ekran kartlarında çift fan ve tek fan arasında performans farkı var mıdır? Arasındaki farklar nedir? Alacağım kart da bu ikisi var da.
Kasa içerisini düzgün soğutamazsan kart ısınır. Çok ısınan kart saat hızını düşürür ve bununla doğru orantılı olarak performans düşer. Mecbur kalmadıkça tek fanlı ekran kartı önermiyorum.

Isı farkı dolayısıyla performans farkı oluşur hatta bazı modellerde dağlar kadar fark var, özellikle yeni 3000 serisi kartlarda. Ekran kartı ısındığı için güç tüketimini düşürmek adına daha düşük saat hızlarında çalışmaya başlar böylece size bunun yansıması daha düşük performans (en basit şekliyle daha düşük FPS) olur. Ancak gidip de GTX 1050 gibi bir kart alırsanız tek fanlısıyla çift fanlısı arasında belki %5 fark ya vardır ya yoktur.

Isı farkı dolayısıyla performans farkı oluşur hatta bazı modellerde dağlar kadar fark var, özellikle yeni 3000 serisi kartlarda. Ekran kartı ısındığı için güç tüketimini düşürmek adına daha düşük saat hızlarında çalışmaya başlar böylece size bunun yansıması daha düşük performans (en basit şekliyle daha düşük FPS) olur. Ancak gidip de GTX 1050 gibi bir kart alırsanız tek fanlısıyla çift fanlısı arasında belki %5 fark ya vardır ya yoktur.
GTX 1050 Tİ almayı düşünüyorum hocam her iki modeli var çift fan daha mı iyi olur dersiniz?

GTX 1050 Ti almayı düşünüyorum hocam her iki modeli var çift fan daha mı iyi olur dersiniz?

Direkt model belirtin ona göre yorum yapalım. İllaki aralarında fiyat farkı vardır. Eğer aradaki fiyat farkı sizin için önemli değilse tabii ki 2 fanlı olanı almanız her zaman daha mantıklıdır.

MSI GeForce GTX1660 SUPER AERO ITX 6G OC GDDR6 192Bit Nvidia DX12 Ekran Kartı fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bu kart yazın hava akışı kötü bir kasada 75 kasa camı açılınca 70 derecede çalışıyordu.Her kart her soğutma bloğu her kartın TDP'si farklı. Ama genel olarak 100-110 TDP üstü kartlar tek fanlı alınmamalı. Şey de var bazı kartlar 80 derecelerde frekans kısıyor bazıları 75'de bazıları 85'de performansı düşürmeden çalışıyor. Bunlar karışık sizin olaya gelecek olursak 1650'ler 4K civarına düşer sanıyorum. Bence onlara bakın. Öte yandan 1050Ti kolay ısınmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı