Tek Modül RAM İleride Sıkıntı Yaratır Mı?

Mertcan Kılıç

Hectopat
Katılım
19 Haziran 2016
Mesajlar
48
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Topladığım PC'de GTX950 2GB Modeli ve i3 6098P İşlemci mevcut. Bunun yanısıra Vatan'da çift modül Kingston HyperX Fury 4x2 el yaktığı için tek modüle yöneldim. 2133 MHz'lik tek modül RAM GSKILL'in 1x8'lik modeliydi ve büyük ihtimal bu RAM'i alacağım. Sizce bu şartlarda kaç FPS alırım? İleride tek modül ram sorun yaşatır mı? Ve en önemlisi de ileride aynı Ram'i alıp diğer slot'a koysam 2x8'den sıkıntı olur mu? Teşekkürler.
 
Alacağın RAM'in çift kanal veya tek kanal çalışması sana neredeyse hiç bir artı sağlamaz oyunlarda. 1-2 FPS değişir anca. İlerki zamanlarda yine 2133 MHZ DDR4 ve alacağın RAM'in CL'sine uygun bir RAM alırsan beraber çalışırlar çok büyük ihtimalle. Yani ilerde aynı RAM'den bir tane daha alıp çift kanal 16 GB kullanabilirsin. Frekansları ve gecikme süreleri aynı olsun yeter, marka fark etmez. Sistemini Vatan Bilgisayar'dan değil Teknobiyotik'ten toplamanı öneririm. Vatan çok pahalı.
 
Yok diye biliyorum ama şu anda Vatan'ın çoğu şubesinden daha iyi bir hizmet kalitesi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Zira Vatan'da herhangi bir bilgisayar parçası sorunlu çıkıp 2-3 ay değişim bekleyen kişi çok forumda. Bu yüzden Vatan yerine Eksen Bilgisayar, Sinerji, Teknobiyotik, Webdenal gibi siteleri öneriyorum. Bir arkadaşın Eksen Bilgisayar'dan aldığı işlemcisi sorunlu çıkmış, 2 gün içerisinde değişim yapmışlar. Vatan'da bir anakart için 1 aydır çözüm arayanlar var. Piyasa fiyatlarından daha pahalı satış yapması da ayrı bir konu.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı