Tek öğün yemek zararlı mı?

MertYb

Hectopat
Doktorlara göre tek öğün yemek yani aralıklı oruç büyüme hormonunu arttırıyormuş. Ben de o tek öğünde hayvan gibi beslenip 1 lt süt yarım kilo yoğurt 6 muz 3 havuç 10 hurma filan yiyorum. Sağlık açısından sıkıntı açar mı?
Asıl rutinin sebebi boy uzatmak.

Doktorlara göre tek öğün yemek yani aralıklı oruç büyüme hormonunu arttırıyormuş. Ben de o tek öğünde hayvan gibi beslenip 1 lt süt yarım kilo yoğurt 6 muz 3 havuç 10 hurma filan yiyorum. Sağlık açısından sıkıntı açar mı?

Sence faydalı mı reis? Hiç değilse 2 öğün yap.

Son düzenleyen: Moderatör:

Günlük alınan öğünle boy uzamanın doğrudan orantısı var mı? 2 öğün en azından daha saglıklı olur.

Hormonu etkileyen şey az ya da çok öğün değil hormonu etkileyen şey sağlıklı ve dengeli beslenmek yeterli kalsiyumu alıp spor yaparsanız doğal olarak boyunuz uzar zaten.

Doktorlara göre tek öğün yemek yani aralıklı oruç büyüme hormonunu arttırıyormuş.

Bundan sonrasını okumaya bile zahmet etmedim. Saçmalık. Zararlı mı konusuna cevap vermem gerekirse denedim 1 ay boyunca. Herhangi bir zararı olmadı bende. Öğünleri ne zaman yediğin değil ne yediğin önemli dostum. Sende olmaz anlamına gelmez. Denemelisin. Bunlar yerine 1X 1.5X protein, yeterli karbonhidrat, sağlıklı yağ dengesini kursan zaten senden iyisi mezarda ;D

Son düzenleme:

Dediğiniz doğru ama böylesi değil. 6 muz ve 10 hurma nedir? Kan şekeri dengesini bozmaktan başka yararı yok. Hele yoğurt. Bu kadar yoğurt her gün yersen uzun vadede böbreğine Allah rahmet eylesin. Aralıklı oruç yapabilirsin ama böyle yiyerek değil.

Yoğurttaki protein bunu yapıyorsa vay halimize :D

6 aydır günde 150 - 200gr protein+ 200gr yoğurdun altına düşmüyorum. Üstüne creatine ve çeşitli vitaminler kullanıyorum. Böbrek değerlerim normal bir insandan çok çok çok daha iyi.

Yoğurt yemek kesinlikle sağlıklı. Arkadaşın dediği her gün yarım kilo yoğurt tüketimi fazla ve böbrek taşı oluşturabilir. Tabii herkesin seviyesi aynı değil ama genel durum böyle. Ama işte vücudun bir sınırı var sonuçta. Arkadaş 1 lt süt + yarım kilo yoğurt tüketiyormuş buda fena yüksek kalsiyum demek ve bu da maalesef böbrek taşı ihtimali oluşturuyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı