Umut D
Hectopat
Merhaba arkadaşlar, Öncelikle herkese iyi bayramlar. Şöyle bir problemim var Tek PC'de çift monitör farklı Hz olan monitörlerde yayın yapmaya çalıştığımda 2. monitörümden herhangi bir şey açtığımda (Chrome, Edge tarayıcılar açtığımda ya da OBS'i oraya aldığımda 1. Monitörün Hz oranı 2. monitöre göre değişiyor ve yayında droplar olmaya başlıyor (Kodlama aşırı yüklendi vs. Gibi problemler). Biraz araştırdım aslında bu konuyu Windows 10 ve NVIDIA kartlarda böyle bir problem varmış sanırsam. TestUFO programını açtığımda yan monitörümde bir şey açık değilken problem yok. Ama herhangi bir şey açtığımda altta resimde görebilirsiniz böyle bir problem belirtiyor.
Chrome üzerinden şu ayarları da kapattığım halde yine de problem devam ediyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan da G-Sync ayarı olsun masaüstü boyutu ve konumu olsun onları da yaptım fakat yayın sırasında problem hala devam etmektedir. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımınızı beklerim bunun bir çözümü var mıdır? İlla 2. monitörümü 1. monitörümle aynı Hz mi almam gerekiyor?
Sistemim aşağıdaki gibidir.
Anakart: ASUS - Prime B450-Plus
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800x3D
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12 GB GDDR6X 192 Bit
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4x8GB) 3600MHz DDR4
1. Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms 2K IPS
2.Monitor: AOC Q27G2U 27" 144 Hz 1ms 2K QHD Curved Gaming
Bu Chrome'da kapattığım seçenek 2. olan.
Bu da ufotest programında denediğimde aldığım problem
Chrome üzerinden şu ayarları da kapattığım halde yine de problem devam ediyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan da G-Sync ayarı olsun masaüstü boyutu ve konumu olsun onları da yaptım fakat yayın sırasında problem hala devam etmektedir. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var ise yardımınızı beklerim bunun bir çözümü var mıdır? İlla 2. monitörümü 1. monitörümle aynı Hz mi almam gerekiyor?
Sistemim aşağıdaki gibidir.
Anakart: ASUS - Prime B450-Plus
İşlemci: AMD Ryzen 7 5800x3D
Ekran Kartı: ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4070 Ti 12 GB GDDR6X 192 Bit
RAM: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4x8GB) 3600MHz DDR4
1. Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms 2K IPS
2.Monitor: AOC Q27G2U 27" 144 Hz 1ms 2K QHD Curved Gaming
Bu Chrome'da kapattığım seçenek 2. olan.
Bu da ufotest programında denediğimde aldığım problem