Tek RX 5600 XT ile 1 hafta mining kazancım

100 TL gelip gelmeyeceğini bilmiyorum ama 1600 TL gelmeyeceğinden eminim.
Benim hesabıma göre 100W=0,1 KW
0,1x24x30=72 KW aylık tüketim. 1 KW kaç liraya denk geliyorsa onunla çarpacaksın. Yanlış bilmiyorsam o da 0,7 TL. 72x0,7=50 TL yapar.
Sistemde sadece ekran kartı güç tüketmiyor. Mining yapan tek kartlı bir sistemin diğer ekipmanları da yaklaşık 100W harcar yani toplamda 200W bu da 5 saate 1 kW yani 63 kuruşluk tüketim demek.

Hocam aynı Hashrate benim de 39.5 mh/s hangi siteden hesaplıyorsun? Minnerstat ve Cryptocompare sitelerinin ikisi de farklı sonuçlar veriyor hangisi güvenilir?
Hala kazıyorum ama bende haftada 1 kapatıp 2-3 saat oyun giriyorum o yüzden bende de tam doğru değil ama hashrateinizi söylerseniz ben hesaplarım size zor değil bu arada ilk paramı çektim ben 0.04 ETH 500 TL civarlarında asılnda ben 0.08'e ayarlamıştım ama neden çekti anlamadım.

Sistemde sadece ekran kartı güç tüketmiyor. Mining yapan tek kartlı bir sistemin diğer ekipmanları da yaklaşık 100W harcar yani toplamda 200W bu da 5 saate 1 kW yani 63 kuruşluk tüketim demek.

Sistemde bir ekran kartı birde işlemci var yoğun güç çeken ben yüksek ekran kartı kullanımı gerektiren bir iş yapıyor isem neden sadece onun harcadığı enerjiyi baz almayayım, 100watt ekran kartı kullanıyor ise geri kalan 100 watt'ı sistem neden, nereden ve nasıl kullansın? Kazanç giderden çok çok daha fazla oluyor sizin hesabınızla bile 100 lirayı bulmuyor.

Sistemde bir ekran kartı birde işlemci var yoğun güç çeken ben yüksek ekran kartı kullanımı gerektiren bir iş yapıyor isem neden sadece onun harcadığı enerjiyi baz almayayım, 100watt ekran kartı kullanıyor ise geri kalan 100 watt'ı sistem neden, nereden ve nasıl kullansın? Kazanç giderden çok çok daha fazla oluyor sizin hesabınızla bile 100 lirayı bulmuyor.
Zaten 100 lirayı bulmadığını anlattım. İşlemci en az 30W çeker, bunun fanları var, anakart, RAM, SDD ve toplam 100W'ı bulur diğer bileşenler. PSU'dan da bir miktar kayıp var. Ben bunları cihaz ile ölçerek söylüyorum.

Zaten 100 lirayı bulmadığını anlattım. İşlemci en az 30W çeker, bunun fanları var, anakart, RAM, SSD ve toplam 100W2ı bulur diğer bileşenler. Ben bunları cihaz ile ölçerek söylüyorum.

Tüm fanlarımı durdurdum Memory sıcaklığım 70 GPU ise 45-50 civarında ve işlemcide neredeyse 10-12 çekirdek arasını park ediyorum quick CPU üzerinden ve 25 W yiyor kısacası ekran kartı hariç geri kalan sistem toplasan 50W bile değil. @Abstrack99

Tüm fanlarımı durdurdum Memory sıcaklığım 70 GPU ise 45-50 civarında ve işlemcide neredeyse 10-12 çekirdek arasını park ediyorum quick CPU üzerinden ve 25 W yiyor kısacası ekran kartı hariç geri kalan sistem toplasan 50W bile değil. @Abstrack99
Doğru bende öyle düşünüyorum.

Zaten 100 lirayı bulmadığını anlattım. İşlemci en az 30W çeker, bunun fanları var, anakart, RAM, SDD ve toplam 100W'ı bulur diğer bileşenler. PSU'dan da bir miktar kayıp var. Ben bunları cihaz ile ölçerek söylüyorum.

12 volt fan hızına bağlı olarak totalde 3-4 watt enerji harcar, ram'ler 2 watt maksimum ddr4'ler ile yarıya indi enerji kullanımı, ssd kullanmaz gibi, boşta bir işlemci çok çekmez yani 25 watt da o desek sistemde 3 önde 1 arkada 1 de işlemcinin kendi fanı der isek 5x3 15 watt, işlemci 25 watt, iki ram 3 watt, ssd 3 watt toplamda yuvarlak hesap 50 watt kullanır.

Doğru bende öyle düşünüyorum.

12 volt fan hızına bağlı olarak totalde 3-4 watt enerji harcar, ram'ler 2 watt maksimum ddr4'ler ile yarıya indi enerji kullanımı, ssd kullanmaz gibi, boşta bir işlemci çok çekmez yani 25 watt da o desek sistemde 3 önde 1 arkada 1 de işlemcinin kendi fanı der isek 5x3 15 watt, işlemci 25 watt, iki ram 3 watt, ssd 3 watt toplamda yuvarlak hesap 50 watt kullanır.
Anakartın kendi çektiği güç var, PSU'dan kayıp elektrik var. Cihazlar yanlış hesaplıyor o zaman.

Burada boşta sistem 84W çekiyor ama kasada fan çok.

Anakartın kendi çektiği güç var, PSU'dan kayıp elektrik var. Cihazlar yanlış hesaplıyor o zaman.

Burada boşta sistem 84W çekiyor ama kasada fan çok.

İşlemcin zaten boşta 40W harcıyor ve o.c'lu 6 fan ve 2 RAM +1SSD ve 1'de HDD ve sıvı soğutman var anakart benimkinden 1 tık daha üst seviye.
Bende ise fan yok HDD(1 tane SSD var 240GB) yok işlemcim zaten 25W harcıyor 1 RAM var ve ayrca prizden çeken Watt'ı hesaplarken monitörü kapatmadın diye tahmin ediyorum.
Kısacası benim sistemin eksikleri seninkinden bayağı fazla.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı