Abstrack99
Hectopat
Anakartın kendi çektiği güç var, PSU'dan kayıp elektrik var. Cihazlar yanlış hesaplıyor o zaman.
Burada boşta sistem 84W çekiyor ama kasada fan çok.
i5-6600K ve GTX 1070 Sistem Ne Kadar Elektrik Tüketiyor?
Merak edenler için kısa bir inceleme yaptım. Sistem özellikleri: İşlemci : Intel I5 6600K 4.6 GHZ OC Ekran Kartı: MSI GTX 1070 GAMING X Anakart: MSI Z270 A-PRO RAM: 2X8 GB CORSAIR 3000 MHZ SSD: SAMSUNG 850 PRO 512 GB VE OCZ 120 GB HDD: 500 GB PSU: Coller Master V1000 Soğutma: Cooler Master...www.technopat.net
Arkadaş overclock ile kullanıyor işlemciyi ve minimum da 19 watt yazıyor zaten ilk fotoda ve ikinci fotoda maksimum da 118 watta çıkmış ki normal işlemci zaten 91 watt'lık 4.6 GHz ile alması olağan değerler. Anakart artık üzerinde çok bir dahili bileşen barındırmıyor ki yani ne kadar kullanabilir bir anakart maksimum 15 hadi 25 watt olsun pci-e slotundan güç çekmediğini düşünür isek ekran kartının bence 10 watt falandır güç tüketimi ortalama bir anakart için. Psu'nun verimliliğine kalitesine göre değişir yani ne kadar kayıp olduğunu hesaplamak lazım. Bilemiyorum gecenin bu saatinde daha fazla kafa yormaya gerek yok 200 watt dahi harcasa konu dahilinde tek kart ile mining mantıklı bence hocam sizin yada benim tartıştığımız bu konuda hangimizin haklı olduğunun pek önemi yok bence.