Tek tuş ile format atmak için öneri

nevbahar

Centipat
Bilgisayarıma işletim sistemini kurdum ve şu an sorunsuz çalışıyor. İlerleyen zamanda virüs bulaşması halinde kolayca tek tuş ile format atabilmek istiyorum. Bu konuda Acronis true image programını duydum. Bilen arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Tek tuş ile kolayca format atabilmek için bu programı önerir misiniz? Veya hangi programı önerirsiniz? Nasıl kurmalıyım?

Bilgisayarıma işletim sistemini kurdum ve şu an sorunsuz çalışıyor. İlerleyen zamanda virüs bulaşması halinde kolayca tek tuş ile format atabilmek istiyorum. Bu konuda Acronis true image programını duydum. Bilen arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum. Tek tuş ile kolayca format atabilmek için bu programı önerir misiniz? Veya hangi programı önerirsiniz? Nasıl kurmalıyım?

Tavsiyem yazılım kullanmadan, bir problem yaşadığınız durumda sıfırdan windows işletim sistemi kurmanız yönündedir. Bilgisayarınızın sürücülerini, program kurma dosyalarını, kişisel verilerinizi harici bir belleğe ya da harddiske kaydederseniz bir sonraki format esnasında zaman kaybını minimal seviyeye indirmiş olursunuz.

Zaten bilgisayar çöktüğünde açılmayacağından ya da çeşitli sorunlardan dolayı tek tuş muhabbeti de muhtemelen etkisiz kalacaktır. Diyelim ki virüs girdi ve bilgisayarınız açılmıyor, dosyalara zarar veriyor. Bu durumda yapacağınız şey arkadaşın dediği gibi flash ile format atacak olmanız.

Şu anki bilgilerini format atacağın flash'a atamazsın başka bir flash veya harici harddisk bulup ona aktarman gerek. Format USB'sinde sadece Windows yüklü olmalı. Attığım linki incelediğinde Windows'u nereden indireceğin nasıl kuracağın vs. anlatılıyor.

Ama bir sorunum var, sistemde yüklü olan win10 anahtarını bilmiyorum.Tekrar 0'dan yüklediğim zaman benden anahtar isteyecek.Anahtar satın almak zorunda kalmak da istemiyorum :)

Ama bir sorunum var, sistemde yüklü olan win10 anahtarını bilmiyorum.Tekrar 0'dan yüklediğim zaman benden anahtar isteyecek.Anahtar satın almak zorunda kalmak da istemiyorum :)

Eğer orijinal bir lisans anahtarıyla win10 yüklediyseniz anahtarınız BIOS tarafından kaydedilecektir.Şu anda kullandığınız sürüm neyse bir sonraki formatta aynısını kullanırsanız sisteminiz otomatik olarak etkinleştirilecektir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı