Tekneniz İçin En İyi Teçhizatlar

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131
Yazın en canlı olduğu dönemlerde korsanlar Maldiv mağaralarından daha çok açık denizde vakit geçiriyorlar. İşiniz gereği ya da hobi olarak deneyimli bir denizciyseniz, bu kaba yağmacılara -ya da yeni tanıdığınız yabancı arkadaşlarınızın zamansız ziyaretlerine- karşı teknenizin her zaman hazırlıklı olması gerektiğini yeterince bilirsiniz. Aganta, burada size başlangıç olarak gerekli birkaç cihaz tanıtacağız.

Dokunmatik Ekranlı Navigasyon

Düşmanınızın saldırısı altındayken büyük kâğıt haritaları çıkarıp kontrol etmekle kaybedecek vaktiniz yok. Bu nedenle teknenizi son model dokunmatik ekran bir navigasyon cihazı ile donatın. Bentley’in TSNT’si (Dokunmatik Ekran Navigasyon Teknolojisi) gibi size biraz pahalıya mal olacak bir cihaz Raymarine E120. Deniz haritasını grafiklere döken interaktif yazılımı, sonar özelliği(düşman teknelerinin nerede olduğunu öğrenmeniz gerekiyorsa), iletişim kapasitesi, su geçirmez alüminyum çerçeve ve yüzlerce farklı özellik bu üründe. Bütünleşik bir navigasyon cihazından istediğiniz her şeyi bulabilmeniz mümkün. Bunlara ek olarak LCD ekran sizi, kendi Süper Mario dünyanızda olduğunuz hissini sağlıyor. Tek fark ise dinozorun değil teknenin üstünde olmanız ve kask gitmiş kaplumbağalarla savaşmak zorunda olmayışınız. Öte yandan bu tür bir üst seviye GPS’i almak yerine daha uygun fiyatlara elde taşınır bir cihaz almayı da tercih edebilirsiniz.

Raymarine E120.jpg


Bütünleşik ses sistemi

Su, alkol, bikini ve en önemlisi müziğiniz olmadan denize açılamazsınız. Taşınabilir ses sistemleri teknede yerlerini denizciler için özel tasarlanmış ilk ses sistemi iddiasında bulunan “Polyplanar” su geçirmez ses sistemi gibi yerleşik ses sistemlerine bırakıyor. Bu sistem en iyilerden bir tanesi 10 inçlik bir ses sistemiyle 50 watt’lık bir ses çıkış gücü ve derin bas’lar sunuyor.

Biraz daha küçük bir model arıyorsanız, karmaşık konsol kiti ile teknenizde herhangi bir yüzeye monte edebileceğiniz, Infinity Wakeboard 6000 m 150-Watt hoparlörlere göz atabilirsiniz. Bu sistemin artıları ise benzerlerinden ucuz olması ve 15 metreye kadar ses iletebilmesi. Göl ya da deniz kenarı eğlencelerinizde tercih edebileceğiniz bir sistem.

Polyplanar.jpg


Taşınabilir bir sistem arıyorsanız Sirius internet radyosunu dinleyebilmek için kablosuz ağ alıcısı, MP3 oynatıcı ve kaydedebilme gibi özelliklerle sunulan Sirius SL2PK1 Stiletto 2 Portable Satellite Radio’yu deneyebilirsiniz. Bu tip ürünlerde su geçirmez özelliklere sahip cihazlar tercih etmenizi öneriyoruz.

Su geçirmez bilgisayar

Stealth Rugged Notebook Warrior1000, askeri düzey yetkililer, petrokimyasal personeller ya da jeoloji araştırmacıları ve sizin için tasarlanmış bir dizüstü. “Sağlamlaştırılmış” bilgisayar pek ilginizi çekmiyorsa, magnezyum kaplama bilgisayarları da göz önünde bulundurabilirsiniz. Su baskınlarında bilgisayarınızdaki önemli bilgilerinizi kaybetmek istemiyorsanız I-O Data’nın HDMC Pocketable HDD ürünü de güzel bir alternatif. Bu suya dayanıklı belleği veri kaybı korkunuz olmadan derin dondurucuya bile koyabilirsiniz.

Stealth Rugged Notebook Warrior1000.jpg



Su altı ışıklandırma

Tekne turunuzu gündüz yerine gece yapmanız için geçerli bir sebep; dekoratif ve aynı zamanda kullanışlı su altı ışıklandırmaları. Ocean LED’in Amphibian koleksiyonu suyun içinde ve dışında kullanılabiliyor ve teknenize bilim kurgu filminden çıkma bir görüntü kazandırıyor. Bu ışıklandırmanın muhteşem ya da gereksiz bir boyut kazanmasıysa sizin zevkinize bağlı. Bunun için ışıklandırmada renk seçimi, çok etkileyici görüntülere sahip olmanızda büyük rol oynuyor.

A12Amphibians.jpg


Multimedya Gereksinimleri

Dexter dizisini izlemediyseniz hayatınızda eksik kalan bir şeyler var. Dexter’ın suya attığı parçalardan bir tanesi yüzüp sizin teknenize de gelebilir. Şanslısınız, zira su altında film izlemenize olanak tanıyan Fujitsu F706i var. Rüzgâr ve tuzlu sudan korkmadan sadece sürat teknenizi kullanırken insanlarla konuşmak istiyorsanız da, üç katmanlı (iki katmanlılardan büyük farkla daha iyi) Plantronics VoyagerPro gibi bir bluetooth kulaklığı tercih edebilirsiniz. Üründeki “Windsmart Technology” ile rüzgârlı ortamlarda daha net konuşma yapabiliyorsunuz.

Fujitsu F706i.jpg


Zorlu koşullar için alternatif bir diğer cep telefonu da Sonim XP3300 Force. Telefon 800 saat bekleme, 18 saat konuşma süresinin yanı sıra, 500’ün üzerinde kimyasal maddeye, -20 ile +55 santigrat derecede, 1 metre derinliğinde suda yarım saat bekleyebilme gibi zorlu koşullara karşı dayanıklılık gösteriyor.

XP3300.jpg


Otomatik Pilot

Süper kontrol çılgını değilseniz, zaman zaman teknolojinin sizin yerinize kontrolü devralmasını isteyebilirsiniz. Garmin GHP 10 Marine Autopilot System’i sadece elinizi dümenden çekip içeceğinizi doldurma özgürlüğünü tanımıyor (tabi ki içkiliyken kullanmak yasa dışı) aynı zamanda öğle saatlerinde kız arkadaşınızın güneş kremini de sürmenize olanak tanıyor. Malum, cilt kanserinin şakası olmaz.

Garmin_GHP10.jpg


Gece Görüşü

LED ışıkları geceleri çok yardımcı olabilir. Gerçekçi olmak gerekirse zaman coşkulu bir şekilde kürek çekme zamanı. Bunun için Night Owl Optics’ten (Kendini gece görüşünün lideri olarak tanıtıyor)satın alabileceğiniz, Stephen Spielberg’in Jurassic Park filminde tanınan ustaca tasarlanmış, su geçirmez gece görüş gözlüklerine ihtiyacınız olabilir. Night Owl Explorer G2 tamamen su geçirmez olmasının yanı sıra, en yüksek kalitede çok katmanlı optikler sunuyor.

Night Owl Explorer G2.jpg


Büyük ayıyı bulabilmek için hala bir sekstant kullanıyorsanız(hala kullananlar var!) ya ciddi bir oyuncusunuz ya da misafirlerinizi nasıl etkileyeceğiniz hakkında kafanız karışık demektir. Sky Scout Personal Planetarium’a geçiş yapmanız, sizi daha zeki gösterir ve çok sayıda astronot hakkında biyografik bilgi edinebilirsiniz.

LifeTag

Bazen güvenliği de göz önünde bulundurmak gerekiyor -özellikle de her an batabilecek büyük odun parçasının üzerinde duruyorsanız. Hantal cankurtaran yelekleri güvenlik listesinde çok ilgi çekici olmazken Raymarine LifeTag güvenliğe farklı bir yaklaşım getiriyor. 16 kişiye kadar destek sunan sistemde, herkesin kolunda kendi sinyal vericisi yer alıyor. Eğer kişi tekneden çok uzaklaşırsa sinyal verici gemideki alıcıyı uyararak alarmın devreye girmesini sağlıyor. Böylece çok geç olmadan kurtarma işlemi başlıyor.

LifeTag_System.jpg


Kişisel Deniz Taşıtı

Tebrikler, bir tekneniz var denizlerin kralı olma yolunun yarısındasınız. Bu yolda daha da yükseğe çıkabilmek için ise denizin lüks araçlarına da (jet ski) yatırım yapmanız gerekiyor. Yamaha’nın Waverunner’ı piyasadaki en iyi modellerle her zaman yarış içerisindeydi. Mütevazı bir modelden daha ilgi çekici bir modele geçmek için ise yine Yamaha’nın Superjet’i (7,199$’dan başlayan fiyatlarla) mevcut. Tamamen kaslı ve becerikli Yamaha FZS(12,899$) ise denizdeki en büyüklerden biri.

Farklı bir alternatif de Sea Doo, GTX Limited iS 255. Yüksek performanslı, 3 koltuklu 255 beygir gücü ve Amerika sahil güvenliğin ödül kazanan aracı ile Wave
 
Recep abi konumuzla ilgili değil ama sizden bir soruya cevap vermenizi rica edeceğim. Bana fiyatı maximum 1250 TL olan, bizzat ben kullanırdım dediğiniz bir telefon önerir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı