Teknik servis 20 iş gününü aştı

ragoo

Centipat
Katılım
19 Ağustos 2021
Mesajlar
15
Merhaba. Telefonumu 23 Aralıkta garanti dahilinde KVK teknik servise vermiştim azami tamir süresi 20 iş günü doldu hala parça bekliyor olarak gözüküyor. Aradağım zamanda aynı şey söylüyorlar daha önce böyle bir şey yaşayan var mı? Ne yapmalıyım?
 
20 işgününü kapsayan süre içinde yetkili servis tarafından tamir edilemeyen, tamir edilmesine karşın garanti süresi içerisinde tekrar bozulan veya tamir edilmesinin mümkün olmadığı bildirilen ürünler için de tüketiciler, şunları talep edebiliyor: Malın bedelinin iadesinin istenmesi, ayıp/ bozuk kısım oranında malın fiyatından indirim talep edilmesi, 30 gün içinde malın yenisiyle veya bir üst modeliyle değiştirilmesi. Satıcı, üretici veya ithalatçı, bu taleplerden tüketicinin seçtiğini yerine getirmek zorunda. Yasa, bu seçeneklerden sadece üçüncüsü için “imkân varsa” ibaresini koyduğundan, değişim satıcının inisiyatifinde.
 
Ben de ürünü aynısıyla ya da aynısı yoksa bir üst modeliyle değiştirmeliler diye biliyorum. Yeni ürün talep et. Maduriyetini dile getir. Hakkın var sonuçta.
 
Bu bağlantının üçüncü bölümünde bununla ilgili açıklama mevcut.

 

Yeni konular

Geri
Yukarı