Teknik Servis Göndermekten Aciz Bir İnternet Sağlayıcısı: DSMARTNET!

Ziya Erkara

Kilopat
Makaleler
7
Yer
Bucak | Burdur | Turkey
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dün sabah internete hiç bağlanamıyor durumdaydım ve müşteri hizmetlerini aradım. "İnternet bağlantımı iyileştirebilir misiniz? İnternete bağlanamıyorum." dedim ve tamam dediler. Hızı düşürdüler galiba, sonra da splitter'dan hat kablosunu çıkartıp direk modeme takmamı söylediler.

Ben de yaptım bunu, hattı kontrol etmek için yaptıklarını düşünüyorum. Neyse, oradaki adamın dediği şu : "Santrale çok yakınsınız ancak elektrik tesisatında bir problem var, elektrikçi çağırtıp bir baktırın, paralelleri çıkarsanız da düzelir."

Elektrik ile ne alakası vardır ve ne yapmam gerekir?

Elektrikçiyi çağırsam yapabilir mi?

Bana bir bilgi verir misiniz?

Bir de onlar düzelttikten sonra ki hızım felaket...

2458578492.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Dün sabah ADSL ışığı sabitleniyordu ve ben internete girmeye çalıştığımda yanıp sönmeye başlıyordu. Ama geçen akşam böyle bir sorun yoktu, 2.60 mbit hızla normal bir şekilde bağlanıyordum. 1 akşamda değişebilir mi? Şuan hızı düşürdüler ve 0.88 ile internete bağlanabiliyorum ve elektrik ile ne alakası olabilir?

Ya sitem etme ama elektrikden başka onlarca sebepten bile sorun olabiliyor. Örneğin bundan 1 hafta önce modem kablosunda durup dururken bir temas oluşmu ve amcam telefona sinyal geliyor mu diye kontrol ede ede kabloyu kesti ve sorunlu bölgeyi buldu mesela.

Bu hafta da DSL ve İnternet ışığı gitti. Bir şeyler yaptılar ki DSL geldi, dün akşam aradılar ve uzaktan yardım ile modem kurulumu yaptık. Şuan internet yanıp sönüyor. IP almıyor modem dediler :D Santalden hatta sorun olup olmadığını kontrol edeceğiz dediler. Bekliyoruz işte :D Ben memnunum yine de TTNET hizmetinden. Konta olmasa ve doya doya 23 inç monitörümde 1080 piksel film izlesem çok daha memnun olacağım o ayrı mesela tabi.

Ben memnunum yine de TTNET hizmetinden. Kota olmasa ve doya doya 23 inç monitörümde 1080 piksel film izlesem çok daha memnun olacağım o ayrı mesela tabi.

İşte o hizmet Dsmartnet'te olmadığı için sitem ediyorum ya. :)

Sıkıntı şurada bana teknik destek vermemişler ki 10 kere falan aradım. (Abartmıyorum 10 olmuştur.) Sorunu çözmüş olsak bir türlü hala sorun devam ediyor, bir de üstüne daha büyük sorunlar çıkıyor..

- - - Güncellendi - - -

Şimdi yeniden aradım. "Ankastre kutusunu kontrol ettirmemiz" istendi. Bakalım yarın bir elektrikçiye kabloları kontrol ettireceğim. İnşallah düzelir ve şu hızdan kurtulurum.

Sen en azından girebiliyorsun :D Ben hiç giremiyorum :D Gelişme var, son aşamalara geldik. Çok yakında düzelecek.

Yarın karneleri saatte alacağımızı öğrenmek için bile internet kafelere 1 lira ödüyorum.

Tabi işim 2 dakikalık. Çıkarken üstü kalsın dermiş gibi bakması çok havalı oluyor, o ayrı mesele :D

Kötü hizmet veriyorlar hep çıkarcı anlayış var. Hizmetten önce maliyet kar gibi konular geliyor. Modem durup dururken bozuldu aradık cumartesi gelcekti. Gelmedi aradık pazartesi gelmedi. Salı aradık biraz ağır söz ile bugün gelmezse gelmesin dedik. Anca perşembe geldiler modemi değiştirdiler. Evde başka modem olmasa aç kalacaz. Birde bunun tivibu'su var. Eski modem desteklemiyor. Bu nedenle 5 gün tivibu hizmetide alamadık.

Birde sizin orda yarım saat açılmıyormu 50kr. Gerçi oda kalmadı saati 1.50kr oldu.

Az önce uzaktan yardım ile düzelttiler internetimi :D İnternet hayatımızın tam ortasına oturmuş. Onsuz olmuyor valla.

İnternet hayattır. :D Ayrıca yavaş olursa ömründen ömür gidiyor, şimdi benim gittiği gibi. O yüzden uğraşıyorum ya ben zaten. Hızı takmasam "1mbitte kalsın banane." der geçerim.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı