İlk olarak bende Kırıkkale'de yaşıyorum sizin gibi bir bilgisayar bölümü okumasam da gayet iyi bir bilgisayar bilgim var.
Samsun'u fazla bilmemekle birlikte her ilde ikinci el pazarları ya da Bit pazarları var oralardan ikinci el laptop alıp al sat yapabilirsiniz (Ankara'da olduğundan eminim)
Aynı şekilde bu dediğim işlemi sahibinden ya da Letgo tarzı sistemler üzerinden de yapabilirsiniz.
Bit pazarları hakkında genelde piyasanın 10'da biri fiyatına bile olabiliyor şu şekilde örnek vermem gerekirse bir ara kasasında hiç ezik ya da kırık bulunmayan ufak çizikleri olan alabileceği en son yükseltmeleri almış olan bir IBM Thinkpad R51'i 35 TL'ye aldım.
Elbette bu birazcık da kumar gibi aldığınız ürünün çalışma garantisi yok alıp deniyorsunuz hem zevkli hem de eğer satıp biraz para kazanmak isterseniz 2005-2008 arası laptoplar şu anda en kötü durumda olanı 200 TL'ye satılıyor(ki o da bulabilirseniz)
Bunu dışında aynı sistemle kasalarda toplayabilirsiniz bu tarz yerlerde parçalar çok ucuz oluyor buna da örnek vermem gerekirse ikinci el Core 2 Quad destekli anakartı 10 TL'ye bulmuştum. Format işi biraz zor neredeyse bilmeyen kalmadı ama yine de hala bir iki kişi belki çıkar kendinden emin olamayan kişiler.
biraz uzun yazdım kusura bakmayın şimdiden kolay gelsin