Teknoloji bireyi yalnızlaştırır mı?

Teknoloji bireyi yanlızlaştırır mı?

• Evet

Oy: 5 13,5%
  • Kısmen

Oy: 23 62,2%
  • Hayır

Oy: 9 24,3%

• Oy verenlerin toplamı
    37
Kişinin kullanımına bağlı olarak kısmen diyorum. Bilinçsiz ya da dengesiz hareket ve kullanımlardan dolayı yalnızlaştırma söz konusu olabilir. Fakat buradaki yalnızlık kavramını açmak lazım. Şöyle düşünüyorum ben; ben arkadaşlarımla konuşuyorum ama sanal olarak. Gerçeklikten uzaklaşırsın bunu dengesiz kullandığında. Yani gerçeklikte yalnızlaşırsın. Kısaca olay gene kullanıcının elinde.

Kişinin kullanımına bağlı olarak kısmen diyorum. Bilinçsiz ya da dengesiz hareket ve kullanımlardan dolayı yalnızlaştırma söz konusu olabilir. Fakat buradaki yalnızlık kavramını açmak lazım. Şöyle düşünüyorum ben; ben arkadaşlarımla konuşuyorum ama sanal olarak. Gerçeklikten uzaklaşırsın bunu dengesiz kullandığında. Yani gerçeklikte yalnızlaşırsın. Kısaca olay gene kullanıcının elinde.

Güzel bir bakış açısı.

Değişir. Benim en çok gördüğüm durum ise kişi sanal ortamda çok kişi ile görüşürken fiziksel olarak o kadar kişi ile görüşmüyor. Şimdi felçli bir kişiyi düşünelim. O kişi düzenli olarak dışarı çıkamayacağından ya arkadaşları ona gelecek ya da sanal ortamdan irtibata gececek. Sürekli sanal ortamdan irtibata geçiyor ise ona asosyal diyebilir miyiz? Yabancı dilim gelişsin diye telefon uygulamarından bir çok kişi ile görüştüm ve bu süre zarfında sadece odamda oturuyordum. Nasıl yalnız olabilirim?

Bence bakış açısı ve durumlara bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Benim fikrim şöyle ki: "genellikle" yalnız bireyler sosyal medyaya daha çok bağlanıyor (bu nedenle daha da yalnızlaşırlar). Toplum tarafından dışlanan kişiler kendini çok farklı bir şekilde gösterebiliyor internet ortamında. Böylece kendisini tatmin edebiliyor. Bizzat kendimden biliyorum çünkü ben de önceden öyle birisiydim. Daha sonra yapmayı bıraktım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı