Teknoloji fakültesi ve mühendislik fakültesinin farkı nedir?

Hocam konuyu hortlatıyor gibi olacağım özür diliyorum ama elinize sağlık çok açıklayıcı anlatmışsınız. YKS zorluyor aman aman bir sıralama yapacağımı düşünmüyorum ama uçak mühendisliği kazanmak gibi bir hayalim var. Sıralaması diğer bölümlere göre gayet düşük olan Gazi imalat mühendisliği yazıp 1. sınıfta derslere asılarak uçak mühendisliğine yatay geçiş yapmak nasıldır sizce? Aklımı kurcalıyor böyle senaryolar size denk gelmişken fikir almak istedim.
Gazide uçak mühendisliği yok, not ortalamasıyla yatay geçiş ya aynı üniversitede farklı bölüme ya da farklı üniversitede aynı bölüme yapılabiliyor.

Gazide uçak mühendisliği yok, not ortalamasıyla yatay geçiş ya aynı üniversitede farklı bölüme ya da farklı üniversitede aynı bölüme yapılabiliyor.

Evet farklı bir üniversite için söylemiştim zaten. Eskişehir teknik veya Eskişehir Osmangazi düşünüyordum.

O halde bu üniversitelerde bir bölüme yerleşmeniz gerekiyor kurumiçi yatay geçiş için ancak yine her bölüm için her bölümden geçişe kontenjan açılmıyor ve üniversiteden üniversiteye değişiyor bu durum(örn. makine mühendisliğine malzeme mühendisliğinden geçiş olup bilgisayar mühendisliğinden olmayabiliyor). Mesela esogü (yanlış hatırlamıyorsam geçen sene sorduğumda) uçak mühendisliğine kurumiçi yatay geçiş kontenjanı açmıyordu nispeten yeni açılan bir bölüm olduğu için, bu sene değişmiş midir bilmiyorum.
Kısacası yatay geçiş umuduyla sevmeyeceğiniz bir bölüm tercih etmeyin, yine de böyle bir planla tercih yapacaksanız yatay geçiş yapmanın detaylarını, geçmek istediğiniz yerin koşullarını vs. iyice araştırın pişman olmamak için.

Herkese selamlar, elektrik elektronik mühendisliği okumak istiyorum ve YÖK Atlas'ta gezerken şu ikisine denk geldim. İkisi arasındaki tek fark biri mühendislik fakültesi biri teknoloji fakültesi tam olarak farkları nelerdir? Ayrıca bu yıl 44K sıralama yapmış biri olarak sizce mühendislik için sıralamama göre hangi üniversiteler daha iyi eğitim ve iş olanağı verebilir? Abim ve ablam olmadığı için deneyimim sıfır. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Elektrik Elektronik mühendisliği çok güzel ve geleceği olan bir bölüm. Birinde az matematik birinde çok matematik gibi düşünün ama tamamen top sizde kendinizi geliştirmenize bağlı..

Hocam konuyu hortlatıyor gibi olacağım özür diliyorum ama elinize sağlık çok açıklayıcı anlatmışsınız. YKS zorluyor aman aman bir sıralama yapacağımı düşünmüyorum ama uçak mühendisliği kazanmak gibi bir hayalim var. Sıralaması diğer bölümlere göre gayet düşük olan Gazi imalat mühendisliği yazıp 1. sınıfta derslere asılarak uçak mühendisliğine yatay geçiş yapmak nasıldır sizce? Aklımı kurcalıyor böyle senaryolar size denk gelmişken fikir almak istedim.
Estağfurullah hocam kusura bakmayın geç cevap veriyorum ben de, yatay geçişe bizim dönemde hiç rastlamadım yatay geçişle makineden imalat mühendisliğine gelen çok vardı fakat başka bölüme gidene rastalamadım hiç, o yüzden bir şey diyemiyorum maalesef. Yalnızca şunu söyleyebilirim, hedefiniz TUSAŞ, TAİ, Baykar gibi büyük havacılık ve savunma sanayi alanında çalışan şirketlerde iyi birer ar-ge, mekanik tasarım, analiz üretim mühendisi olmaksa bu bölümden mezun biri olarak avantajlı başlarsınız. Zira bildiğim kadarıyla pek fazla üniversitede yok bu zorunlu mekanik/termal analizlerin yapıldığı, 3-4 CAD programının öğretildiği ve el ile CNC kodu yazmaktan CAM sektörünün en iddialı uygulamalarından biri olan NX CAM gibi araçları aktif kullanmanızı sağlayacak dersler. Şirketlerin de özellikle istedikleri öğrenci ya da yeni mezun mühendis profili zaten bu konularda birikimli bireyler oluyor.

Teknoloji fakültesinin dersleri daha fazla laboratuvar içeriyor. Bir de diplomanda mühendislik fakültesi yazmıyor ama mühendis yetkisine sahip oluyorsun. İkisi de geleceği sağlam fakültelerdir, iyi bir üniversitenin teknoloji fakültesi, kötü üniversitenin mühendisliğinden yeğdir.

Kazandın mi burayi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı