Teknolojiyi bazen sıkıcı bulmak

Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ara sıra içimden geçiyor ya o makineler motorlar dişliler nedir yahu şuna bak terbiyesizce icat edilmişler. (Not: Terbiyesiz kelimesi abartı anlamı içindir mecazdır.)

Kılıca kalkana oka yaya hükmedebiliyorduk ne gerek vardı tüfeklere 3-5 kabile hariç herkesi hileci yaptınız tüfekle be.
Bir mehter marşında derler ki : Tüfek icat edildi mertlik bozuldu.

O arabayı motorunu falan ne cüretle yaparlar be?
Ne sinir bozucu bu motorlu taşıtlar yahu aklım almıyor o gaza basmakta erkeklik olmaz.

Bazen içimden geçiyor bunlar vb. ya biraz tartışalım.

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın ama düşüncelerinizden sıkıcı anlamını değil, sizin bu konuda biraz geri kafalı olduğunuz sonucunu çıkarıyorum.

Evet sıkıntı (örneğin fakirlik) iyice kafamı kuşatınca başlıyorum içimden teknolojiyi eleştirmeye, o fazla zeka gerektiren şeyleri eleştirmeye.

Ya da belki bir şeyleri eleştirmek stres attırıyordur pek bilmiyorum tam olarak neden teknolojinin bana anormal geldiğini.

Belki bir araba motorunun nasıl çalıştığını öğrenmek, bir tüfeğin nasıl çalıştığını o içindeki dişlileri falan nasıl oynattığını öğrenmek üşendirici geliyordur kafa onun zorluğunu kaldırmıyordur o yüzden doğaüstü gibi geliyordur.

Mesela, alt tarafı tetiği basılı tutuyorsun silahın içindeki hareketleri nasıl döngüye alıyor o otomatik silahlar?

Edit: (Mesajıma ekleme yaptım bildirimi gitsin diye ekleyeyim dedim bu parantezli satırı.)

Son düzenleme:
Bana da bazen garip geldiği olur ama hiç bu şekilde sıkıcı olduğunu düşünmedim. Ben daha çok nanoteknolojiyi garipserim. Sıkıcı bulduğum şey saçma teknolojiler ve uygulamalar. Yorumunuz biraz komik geldi bu arada.

Kesinlikle gereksiz, hepsini çöpe atmak lazım. Telefona, bilgisayara, hastanelerde sağlık amaçlı kullanılan makinelere, buzdolaplarına, taşıtlara ne gerek var? Hiçbir zaman gelişmeyelim. Dünya ileri doğru giderken, biz geriye doğru gidelim. Şimdi bilgisayarımı götürüp, çöpe atıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı