Telefon Kablo Renkleri

halogong

Megapat
Daha fazla  
Telekomun dışarıdan gelen siyah kablosunda tek renkler var. İki renkli kablo yok. Cat6'daki mavibeyaz tele Telekomun beyaz telini taksam sorun olur mu?

Merhaba. Telefon kablosu olarak modeme girişten önceki olan hat iletimde bu CAT6'yı (Ethernet kablosunun iç kablolarını) yani bu amaçla kullanacaksanız eğer bir sorun olmaz. Ayni renk veya farklı renkte Telekom'dan telefon hattının daha farklı renk kodlarıyla gelebilmesi çok önemli değildir, daha önemli olanı, siyah renk kodlu iki kabloda, test yapmak amacıyla direk kablolu bir telefona bağlandığında, bu telefon ahizesinden "çevir" sesinin duyulması, yani bu hatta 80 volt DC'nin var olup telefona çalmadan önce gelebilmesi, telefon tam çalarken da bunun başka voltajdaki AC'ye dönüşüp telefon zilini hat üzerinden çaldırabilmesidir. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Normalde turuncuya turuncu, maviye mavi bağlıydı ek yerinde. Bu şekilde kullanılıyordu. Yani mavi ve turuncu çalışıyor. Elektrikçi Cat6 nın yeşil-yeşilbeyaz tellerini rj11'e çaktı. Benim sorum ise Cat6'daki yeşil-yeşilbeyaz olan kısım ile turuncu ve mavi kısımlar uyumlu olur mu?

Evet, bir ADSL/VDSL modeme veya telefona splitterle girip ikisini de çalıştıryorsa bu bağlantı elektriki yönden çok doğru ve uyumlu bir bağlantıdır. Ek yerinde renk kodlarının birbirlerini tutmayıp biraz farklı olmasıyla telefon sinyalinin alıcılara ulaşmaması arasında direk bir ilişki veya olumsuzluk yoktur, eğer sorunuz ek yerlerindeki farklı kodlarla sağlanan bağlantı nedeniyle oluşan bir soru nedeniyle olmuşsa endişeniz yersizdir. Kolay gelsin.

Teşekkür ederim yardımlarınız için. Az önce kabloyu deneme yanılma yoluyla buldum ve bağlantıyı yaptım.

Daha önce interleaved olan mod fastpath olarak değişmiş. Sanırım bundan dolayı hız 8mbps olarak sabitlenmiş. Interleaved iken 11mbps yakın hızları görüyordum.

Eski kablo varken snr 6.2 de olduğunda 9.4mbps hız alıyordum. Şu an snr 11.8'de ve hız 8192kbps olarak sabit. Bu haldeyken snr 6.2 civarına inse hız tahmini kaç olur?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı