Çözüldü Telefon kablosu nasıl modeme bağlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Şöyle bir kablo var. Büyük uzun bir kablo. Bunu modeme nasıl bağlayacağım?
Router'in üzerinde PSTN portu varsa ve ev telefonu hizmetiniz fiber hatta tanımlıysa kablonun ucuna jak çakıp takabilirsiniz.

Şöyle bir kablo var. Büyük uzun bir kablo. Bunu modeme nasıl bağlayacağım?
Elinde bunun başlığı ve takma aparatı yoksa: Elektirikçi çağırıp RJ11 başlık taktıracaksın doğrudan telefon kablosu olduğundan.

Okey şimdi oldu telefon kablosu diye okuyunca kafam karıştı yine aynı şekil ucuna jak çakmanız lazım tabii elinizde ekipman var mı bilmiyorum.

Elimde böyle modemin DSL yerine giren giriş var.

Elinde bunun başlığı ve takma aparatı yoksa: Elektrikçi çağırıp RJ11 başlık taktıracaksın doğrudan telefon kablosu olduğundan.

Bu kablo çift taraflı oluyor PC ile modeme bağlıyorum Wi-Fi ile bağlanmamak için.

Dosya Ekleri

• 17498051406333009533777884380158.jpg
    17498051406333009533777884380158.jpg
    107,1 KB · Görüntüleme: 29
Elimde böyle modemin DSL yerine giren giriş var.

Bu kablo çift taraflı oluyor PC ile modeme bağlıyorum Wi-Fi ile bağlanmamak için.
O zaman RJ11 değil - PC ile modem arasında ise yazıda okuyabilirsin RJ45'i. Aynı durum geçerli elektirikçi olmadığından dolayı.

O zaman RJ11 değil - PC ile modem arasında ise yazıda okuyabilirsin RJ45'i. Aynı durum geçerli elektrikçi olmadığından dolayı.

PC ile modem arasında değil dış telefon kablosu direk eve geliyor RJ11 başlığa takmam gerek.

PC ile modem arasında değil dış telefon kablosu direk eve geliyor RJ11 başlığa takmam gerek.

Kırmızı siyah mavi beyaz renkler var RJ11 de başlık veya yeşil kırmızı kablo oluyor renkleri bantlayıp internet alabilirim bunun daha güvenli yolu yok mu acaba boncuk atma ya da priz gibi.

Kırmızı siyah mavi beyaz renkler var RJ11 de başlık veya yeşil kırmızı kablo oluyor renkleri bantlayıp internet alabilirim bunun daha güvenli yolu yok mu acaba boncuk atma ya da priz gibi.
Dünya standartları veri kablolamalarında telefon için RJ11, modemler ve bilgisayarlar arası diğer sistemler için RJ45'i kullanıyor.

Bantlayarak v.b şekilde kullanman hem sağlıklı olmaz, hem de yapabilir misin bilmiyorum - ayrıca en ufak titreşimde temassızlık olacağı için sil baştan olacak. Boncuk atarsan nasıl modeme bağlayacaksın onu da senden öğrenmek isterim.

Hocam görseldeki TT'nin müstakil evlere dağıttığı kablo o kabloya sonradan RJ11 çaktırırsın lakin sonradan yerinden çıkar bu yüzden TT saha ekipleri köken kablo ile ek yapıp bağlar araya boncuk atmamalarının sebebi kablo kesitleri çok telli-tek damar olduğu için verim düşüyor direk bağlayıp izolasyon bandıyla kapatırlar kayıt bırak evde DSL hizmetiyle gelip yaparlar yanlış hatırlamıyorsam ilk kayıt ücretsiz diğerleri 350 TL idi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı