Telefon Kulaklığını PC'de mikrofon olarak kullanma

Princess Azula

Hectopat
Yer
From Mathilda
Daha fazla  
İyi forumlar. Mic'im bozulduğundan dolayı konuşmak için telefon kulaklığını denedim ama ilk başta olmadı. Herhalde bilgisayarımda sadece tekt jak çıkışı olduğundandır. Ben de evdeki jak ayırıcıyla denedim. Jak ayırıcının ana jakını hoparlör kısmına taktım sonra da turuncu yere mikrofonu taktım. Sesim geldi fakat aşırı kötü ve boğuk geldi. Ayrıca mikrofon yeri kulaklığın sesinin geldiği yerden olarak algıladı yani ortasındaki dikdörtgen yerden değil. Bir de diğer türlü denedim olmadı nasıl düzeltebilirim bu sorunu?

1596030663249.png

1596030442053.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladığım kadarıyla sesinizin kötü gelmesinin 2 sebebi olabilir.
1- Kulaklığınız iyi bir kulaklık değil.
2- Muhtemelen ses kartınızın driverları güncel değil.
Driverları güncellemeyi deneyin. Şimdikinden çok daha iyi bir ses alabilirsiniz.

Anladığım kadarıyla sesinizin kötü gelmesinin 2 sebebi var.
1- Kulaklığınız iyi bir kulaklık değil.
2- Muhtemelen ses kartınızın driverları güncel değil.
Driverları güncellemeyi deneyin. Şimdikinden çok daha iyi bir ses alabilirsiniz.
Peki sesimi kulaklığın mikrofon yerinden değil de sesin geldiği yerden iletmemin nedir? Normalde o dikdörtgen mikrofon yerini kullanmıyor mu?

O kısımda da şuna dikkat çekebilirim, kulaklığınız iyi bir kulaklık olmayabilir, kullandığınız aparat kaliteli olmayabilir, ses kartınız güncel olmayabilir veya kullanıdığınız aparat ile uyumlu olmayabilir. Bunlardan hangisinin sizin sorununuz olduğunu öğrenmek için çeşitli kombinasyonlar deneyebilirsiniz. Normal 2 girişli bir kulaklıkla deneyin mesela, veya kullandığınız aparatı değiştirin. Ben kendi telefon kulaklığımı kullanıyorum ve bu aparatla kullanıyorum. Civardaki bir elektronik mağazasından "2 erkek 1 dişi jak" şeklinde belirterek almıştım ve bir sorun yaşamadım. Sadece başlangıçta ses kalitesi kötüydü, onu da driver güncelleyerek çözmüştüm.

Ses veren kısmı bir nevi mikrofon olarak da kullanabilirsiniz. Ben öyle yapmıştım ama ses çok kötü geliyor.

Anlattığınız sorunun aynısı bende de vardı. Kulaklığım sony mdr xb50ap'di. Kaliteli bir kulaklık olmasına rağmen ses çok kötü gidiyordu. Çareyi headset almakla buldum. İnternette satılan çoklayıcılar çok kalitesiz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı