Telefon nasıl şarj edilmeli?

Sanırsam S serilerinde çok sorun olmuyor. Annem 9S kullanıyordu. Hiç kasmazdı. Ben Note 10 kullandım 1.5 - 2 ay gibi, o kasıntıdan ölüyordum. Oppo'ya geçtim işte.
Telefonum genel olarak iyi fakat 2 sorunu var.
1- Malzeme kalitesi kötü
2- Yazılım güncellemesi yılda 2-3 tane geliyor. Genellikle bazı buglar giderken yeni buglar da geliyor (klasik Xiaomi).

O bazı cihazlar da Hindistan'daki F serisi, TR'deki A73-74'ler yani. A72 ve A5X'ler tek güncellemede EOL. A55'in son güncellemesi Android 12. A54-A72, Android 11'de kalır.

A55 ColorOS 13'ü de alacak. Global takvimde görmüştüm. Umarım ColorOS 14'te alır sonrasında örneğin 2-3 yıl daha sadece Android güvenlik güncellemelerini alır ve destek kesilirdi.

Şarjınızı mümkünse 30 seviyesinden aşağı düşürmemeye çalışın bataryaya zarar verebilir. Şarj ederken batarya sıcaklığı yükselmesi nedeniye telefon kılıfını çıkarmanızı öneririm o sıcaklık dışarıya çıkarsa ısınma sorunları azalır. Aksi halde çok ısınırsa batarya patlayabilir. Telefonunuz arka planda şarj tüketen uygulamaların kapatıldığından emin olun ve telefonu gece şarjı moduna alın.Son olarak ColorOS yüklemeyi unutmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı