Telefon nereden alınmalı?

Ucuzluktan çok güvende önemli o yüzden öyle bi secenek koymadım.
Ucuz olur ama mağdur edilir
Ucuz olur ama kazık veririler...
fakat işin içine internet girince
Yapılan satış/memnuniyet oranına bakmak lazım online mağazalarda. Market alışverişinin bile internet üzerinden yapıldığı bir çağa geldik neredeyse. Satıcı hepsiburada, amazon tr gibi bilindik bir mağazaysa, memnuniyet oranına bile bakmam şahsen.

Yapılan satış/memnuniyet oranına bakmak lazım online mağazalarda. Market alışverişinin bile internet üzerinden yapıldığı bir çağa geldik neredeyse. Satıcı hepsiburada, amazon tr gibi bilindik bir mağazaysa, memnuniyet oranına bile bakmam şahsen.
Ama şöyle düşünün aldığınız mal sanal bir yerden geliyo. Bakıpta almak varken ne geleceği belirsiz bir siteden almak ne kadar mantıklı?

Ama şöyle düşünün aldığınız mal sanal bir yerden geliyo. Bakıpta almak varken ne geleceği belirsiz bir siteden almak ne kadar mantıklı?
Bakıpta almanın ne mantığı var ,şuana kadar telefonlarımı mediamarkt gibi büyük mağazalarda deneyip e ticaret sitelerinden aldım bir sorun yaşamadım hiçbir zamanda teknosa gibi mağazalara para kaptırmadım.
Ayrıca bence Türkiyeden telefon alınmamalı yurtdışından getirilmeli.
Ek olarak son telefonumu(xiaomi redmi note4x) aliexpressden getirdim piyasa fiyatı 1500 tl olan telefonu 900 tl ye almıştım.

Son düzenleme:
Bilindik, kalitesi tescillenmiş yerlerden alırsanız, bakıp da aldığınız ürünle aynı ürün gelecek zaten elinize. Tek fark, sizin görememeniz. Arızalı gelmesi durumunda değişim/iade hakkınız zaten mevcut. Ha "telefonun kalitesini görmek istiyorum" derseniz, bir mağazada denersiniz, sonra da internetten alırsınız.

Ankette, "Diğer" diye bir seçenek olmalıydı 🙂

Son düzenleme:
Bilindik, kalitesi tescillenmiş yerlerden alırsanız, bakıp da aldığınız ürünle aynı ürün gelecek zaten elinize. Tek fark, sizin görememeniz. Arızalı gelmesi durumunda değişim/iade hakkınız zaten mevcut. Ha "telefonun kalitesini görmek istiyorum" derseniz, bir mağazada denersiniz, sonra da internetten alırsınız.
Kalitesiyle alakasi yok. Paketi açtın bi süre sonra çakma telefon olduğunu fark ettin veya içinden parça çalmışlar bi süre sonra bozuldu. Bu nedenlerden dolayi gözle görüp almak daha mantıklı degil mi diyorum. Yoksa başka açılardan sorun yok. Tereddüt bile etmem hepsiburada da zaten her şey daha ucuz...
Ankette, "Diğer" diye bir seçenek olmalıydı 🙂
En çok tercih edilen 3 yeri yazdım ☺
Hepsiburadayı tavsiye edenler tavan yapmış...
İyice bir araştırma yapıcam.
Yorum yapan ve oy kullanan herkese teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kalitesiyle alakasi yok. Paketi açtın bi süre sonra çakma telefon olduğunu fark ettin veya içinden parça çalmışlar bi süre sonra bozuldu. Bu nedenlerden dolayi gözle görüp almak daha mantıklı degil mi diyorum.
İşte sitenin kalitesiyle tam olarak burada alakası var :) 'Güvenilir' olmalarıyla ün kazanmış yerler, böyle alavere dalavere işleriyle uğraşmazlar. Ürünü satar, parasını alır. Sonuçta online alışveriş siteleri de, Teknosa ile aynı hukuki sorumluluklara tabiiler. Teknosa böyle bir şey yaptığında nasıl hakkında soruşturma açılıyorsa, Hepsiburada hakkında da aynı işlemler yapılır. Ancak güveniliriği tescillenmemiş siteler/satıcılar bahsettiğiniz gibi bir dolandırıcılığın içine girerler ki zaten onlar hakkında da internette küçük bir araştırma yaparsanız, güvenilir olmadıklarını birçok insanın tecrübesinden fark edersiniz. Varsayalım ki Hepsiburada'dan bir telefon aldınız ve sahte çıktı -ki sahte olup olmadığını aldığınız dakika, IMEI numarasıyla öğrenmeniz mümkün- sahte olduğunu öğrendiğiniz anda Hepsiburada üzerinden iade işlemi yapmanız mümkün. Hatta iade etmek için sadece sahte olmasına da gerek yok, ürünü beğenmemeniz, iade etmeniz için yeterli bir sebep.

İşte sitenin kalitesiyle tam olarak burada alakası var :) 'Güvenilir' olmalarıyla ün kazanmış yerler, böyle alavere dalavere işleriyle uğraşmazlar. Ürünü satar, parasını alır. Sonuçta online alışveriş siteleri de, Teknosa ile aynı hukuki sorumluluklara tabiiler. Teknosa böyle bir şey yaptığında nasıl hakkında soruşturma açılıyorsa, Hepsiburada hakkında da aynı işlemler yapılır. Ancak güveniliriği tescillenmemiş siteler/satıcılar bahsettiğiniz gibi bir dolandırıcılığın içine girerler ki zaten onlar hakkında da internette küçük bir araştırma yaparsanız, güvenilir olmadıklarını birçok insanın tecrübesinden fark edersiniz. Varsayalım ki Hepsiburada'dan bir telefon aldınız ve sahte çıktı -ki sahte olup olmadığını aldığınız dakika, IMEI numarasıyla öğrenmeniz mümkün- sahte olduğunu öğrendiğiniz anda Hepsiburada üzerinden iade işlemi yapmanız mümkün. Hatta iade etmek için sadece sahte olmasına da gerek yok, ürünü beğenmemeniz, iade etmeniz için yeterli bir sebep.
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Kafamda netlik oluştu.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı