Telefonlara veya tabletlere Linux kurulur mu?

416274

Hectopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Merhabalar, telefonlara veya tabletlere Linux distrolarını kurmak mümkün mü?
Ubuntu Touch olduğunu biliyorum fakat, ben içinde istediğim appimage dosyalarını filen rahatça açabileceğim bir Linux distrosu var mı diye soruyorum.

Termux ile kullanabilirsin.

Telefonun destekliyorsa Ubuntu touch.

Aslında yüklenme ihtimali var ama bununla uğraşan geliştiriciler çok az eğer bulunsaydı terddüt etmeden kullanırdım ama belki en azından Linux tabanlı sistemleri var.

Senin gibi özgür bir sistem kullanmayı isteyenlerdensin merak etme yakında mobil bir Linux distrosu çıkar.

Son düzenleme:
Senin gibi özgür bir sistem kullanmayı isteyenlerdensin merak etme yakında mobil bir Linux distrosu çıkar.

Android işletim sistemide açık kaynaklı fakat pek sevmiyorum, kurabilsem evdeki tüm cihazlara kurarım Linux'i. Hafif ve hızlı.

Android işletim sistemide açık kaynaklı fakat pek sevmiyorum, kurabilsem evdeki tüm cihazlara kurarım Linux'i. Hafif ve hızlı.

Android'de güzel ama o kadar özgür değilim bir özgür bir Linux distrosu olsa neler yapılmaz.

Android'de güzel ama o kadar özgür değilim bir özgür bir Linux distrosu olsa neler yapılmaz.

Zaten özgürce kullanabilinen Linux distrosu var mı diye açmıştım bu konuyu. Android genel olarak çok kısıtlı ve kişiselleştirilemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…