Telefonlara veya tabletlere Linux kurulur mu?

• Konuyu başlatan 416274
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 3.580
Yapılabilir ama kimse mobil bir Linux tabanlı sistemden istediği uygulama/program desteğini alamiyacağı için uğraşılmıyor.
Edk2 diye bir proje vardı, telefon sistemine UEFI desteği ekliyor ve birçok ARM tabanlı işletim sistemi kurulabiliyor ama tabletiniz için edk2 ya da başka bir Linux dağıtımı desteği olacağını sanmıyorum.
Edk2 UEFI desteği eklenmiş bir cihaz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yapılabilir ama kimse mobil bir Linux tabanlı sistemden istediği uygulama/program desteğini alamiyacağı için uğraşılmıyor.
Edk2 diye bir proje vardı, telefon sistemine UEFI desteği ekliyor ve birçok ARM tabanlı işletim sistemi kurulabiliyor ama tabletiniz için edk2 ya da başka bir Linux dağıtımı desteği olacağını sanmıyorum.

Termuxtan ARM bir distro çalıştırırken Steam dahi çalışıyordu bence proje tutar.

Android sistemler çok RAM kullanıyor 1 GB sistemler için. Boşta 350-400 gömüyor. İçine Arch Linux kurabilsek ne güzel olurdu...
Onun Android ile düşündüğünüz kadar alakası yok, bende de Atom işlemcili, 1GB RAM'li Tab 3 var, LineageOS (Custom ROM) ile çok rahat kullanabiliyorum. RAM'i asıl tüketen etken Google servisleri. Mobil Linux için postmarketOS'e bakabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı