Telefonlara veya tabletlere Linux kurulur mu?

• Konuyu başlatan 416274
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 3.580

Şöyle bir şey var ama kurulur mu bilmiyorum.

Boyle birkac dagitim var. Mantiken ARM mimarisini destekleyen tum distrolarin da duzgun calismasa da kurulabilmesi mumkundur muhtemelen. Ama bilgisayarda yaptığımiz gibi USB takip kolayca yapabilecegimiz bir şey oldugunu sanmiyorum. Firmalar bunu zorlastirmis hatta imkansizlastirmistir.

İçimdeki bir ses diyor ki bir telefon firması kur istediğin bir sistemi desteklesin

Ubuntu Touch desteği varsa Ubuntu Touch rootfs'i kullanmak yerine başka bir distronun Ubuntu Touch için olan rootfs'ini kullanabilirsiniz.

Ubuntu Touch desteği yoksa Termux ile bir konteyner içerisinde Linux kullanabilirsiniz. Konteyner sanallaştırma değildir, telefonun kendi kernelini kullanır.

Termux için root gerekli mi? Tabletim kötü olduğu için C9 Pro cihazı ile denemek istiyorum.
Hayır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ubuntu Touch üzerinden Libertine ile büyük ihtimalle açabilirsin.
PXL_20210715_114852794.jpg

PXL_20210715_114957713.jpg

PXL_20210715_114416669.jpg

PXL_20210715_114724802~2.jpg

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı