Telefonlara veya tabletlere Linux kurulur mu?

• Konuyu başlatan 416274
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 42
  • Görüntüleme 3.580
Onun Android ile düşündüğünüz kadar alakası yok, bende de Atom işlemcili, 1GB RAM'li Tab 3 var, LineageOS (Custom ROM) ile çok rahat kullanabiliyorum. RAM'i asıl tüketen etken Google servisleri. Mobil Linux için postmarketOS'e bakabilirsiniz.

Doğru diyorsunuz genelde 200 MB RAM kullanıyor servisler kurulmadan önce.

Onun Android ile düşündüğünüz kadar alakası yok, bende de atom işlemcili, 1GB RAM'li Tab 3 var, LineageOS (Custom ROM) ile çok rahat kullanabiliyorum. RAM'i asıl tüketen etken Google servisleri. Mobil Linux için postmarketos'e bakabilirsiniz.

Bende lineage OS atacaktım ama ömrü yetmedi ama sorunu pildendi.

Bana göre şu konuda en iyisi Samsung sıkıntı olduğunda Odin ile kurtarabiliyorsun.

Direk 2-3 ayarla kurtarma yapabilmek iyi oluyor cidden fazla uğraşa gerek yok.
MIUI arayüzü aşırı sıkıntılı değil. RAM kullanımı 6GB/2.6GB bende. Linage OS 18.1 kurmuştum ama MIUI kadar iyi değildi. MIUI + costum kernel ile uçuyor.

Redmi 9C gibi telefonlarda aşırı ölü bir UI. Anneme almıştık 1 güncelleme ile telefon öldü.

Boyle birkac dagitim var. Mantiken ARM mimarisini destekleyen tum distrolarin da duzgun calismasa da kurulabilmesi mumkundur muhtemelen. Ama bilgisayarda yaptigimiz gibi USB takip kolayca yapabilecegimiz bir sey oldugunu sanmiyorum. Firmalar bunu zorlastirmis hatta imkansizlastirmistir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı