Onun Android ile düşündüğünüz kadar alakası yok, bende de Atom işlemcili, 1GB RAM'li Tab 3 var, LineageOS (Custom ROM) ile çok rahat kullanabiliyorum. RAM'i asıl tüketen etken Google servisleri. Mobil Linux için postmarketOS'e bakabilirsiniz.
Onun Android ile düşündüğünüz kadar alakası yok, bende de atom işlemcili, 1GB RAM'li Tab 3 var, LineageOS (Custom ROM) ile çok rahat kullanabiliyorum. RAM'i asıl tüketen etken Google servisleri. Mobil Linux için postmarketos'e bakabilirsiniz.
Samsung'un stock ROM'u zaten zarar Samsung Galaxy A5 2016 telefona lineage OS 17 flashladım oyunlarda 60 FPS veriyordu aynı zamanda hafıza kartı dahili yapabiyorum.
Samsung'un stock ROM'u zaten zarar Samsung Galaxy A5 2016 telefona lineage OS 17 flashladım oyunlarda 60 FPS veriyordu aynı zamanda hafıza kartı dahili yapabiyorum.
MIUI arayüzü aşırı sıkıntılı değil. RAM kullanımı 6GB/2.6GB bende. Linage OS 18.1 kurmuştum ama MIUI kadar iyi değildi. MIUI + costum kernel ile uçuyor.
MIUI arayüzü aşırı sıkıntılı değil. RAM kullanımı 6GB/2.6GB bende. Linage OS 18.1 kurmuştum ama MIUI kadar iyi değildi. MIUI + costum kernel ile uçuyor.
Boyle birkac dagitim var. Mantiken ARM mimarisini destekleyen tum distrolarin da duzgun calismasa da kurulabilmesi mumkundur muhtemelen. Ama bilgisayarda yaptigimiz gibi USB takip kolayca yapabilecegimiz bir sey oldugunu sanmiyorum. Firmalar bunu zorlastirmis hatta imkansizlastirmistir.