Telefonlarda oyunu RAM mi oynatıyor işlemci mi?

166770

Kilopat
Katılım
6 Mayıs 2017
Mesajlar
6.108
Makaleler
5
Çözümler
11
Şimdi ben bu olayı anlamadım. Telefonda oyun için RAM mi daha önemli? Yoksa işlemci çalışma hızı ve çekirdek sayısı mı?

Mesela örnek vermem gerekir ise: A marka telefonda 4 GB RAM ve 8 çekirdek 2.2 GHz işlemci var. B telefonda 6 GB RAM ve 8 çekirdek 2 GHz işlemci var. Kağıt üzerinde baktığımız zaman hangisi oyunu daha oynatır?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci bazlı oyunlar da ram ne kadar çok olursa olsun işlemci zayıf kalacak ve kasma yaşanacaktır. Oyununa göre değişen bir durum.
 
Snapdragon ve Mediatek'i Intel ve AMD gibi düşünün. Hatta Snapdragon'u Intel, Mediatek'i AMD gibi düşünebilirsiniz zira eskiden Mediatek harbi çöptü.

RAM bir miktardan sonra önemsiz oluyor zira işleyecek program yok. Sırf çekirdeğe bakılmamalı. Bir tanesi 8 çekirdekli atıyorum Cortex A53 olabilir, bir tanesi 4 çekirdekli Kryo 470 olabilir.

Asıl önemli olan GPU. PowerVR GE8320 falan filan gibi bir çöp varsa UI'da bile sorun yaşatabilir.
 
Teknik olarak ikisinin de önemi vardır. Online ve çoklu oyunculu oyunlarda işlemcinin daha önemli olabileceğini düşünüyorum.
 
Snapdragon ve Mediatek iki büyük telefon işlemci üreticisi. PC'deki İntel veya AMD gibi. Grafik birimi de içindedir. Mesela Snapdragon'un grafik birimi Adreno'dur. İşlemci ne kadar iyiyse grafik birimi o kadar iyidir ve haliyle oyun konusunda daha performans verir.

Oyun kısmında ikisinin de iyi olması önemli ama mesela 12GB RAM'in akıllı telefon piyasasında pek ihtiyacı yoktur. Ama işlemci kısmı oyunlarda etkilidir.
 
Güçlü bir Snapdragon işlemci olursa onla birlikte güçlü bir GPU'da olur. Zaten güçlü işlemcili telefonlar da yeni nesil telefonlar olduğu için RAM ihtiyacı da ona göre belirleniyor. Yani bunun 4 GB RAM'i var ama özelliklerine baktığınızda güçlü bir işlemcisi yoksa RAM'in olması bir işe yaramaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı