Telefonların kapalıyken de çalışması sizi rahatsız ediyor mu?

Ya bilgisayar? Fişten çekince donanım tamamen elektriksiz kalıyor ama devam ediyor. Telefon da bir bilgisayardır.
Laptopları düşünün siz kapatıyorsunuz fakat onun geri açılması için hala elektrik akımı dönüyor içeride. Tabi 4G sinyalı almadığı için telefon kadar zararlı değildir diye tahmin ediyorum.
 
Ya bilgisayar? Fişten çekince donanım tamamen elektriksiz kalıyor ama devam ediyor. Telefon da bir bilgisayardır.

Bilgisayarı kapatıp fişten çektiğimizde de teknik olarak bilgisayar hala çalışıyor, tamamen kapatmak istiyorsanız fişten çekip BIOS pilini çıkarmanız gerekiyor.
 
Laptopları düşünün siz kapatıyorsunuz fakat onun geri açılması için hala elektrik akımı dönüyor içeride. Tabi 4G sinyali almadığı için telefon kadar zararlı değildir diye tahmin ediyorum.
Var olan elektrik laptop içerisinde pilde ve fiziksel olarak bir anahtar yok ve dediğiniz doğru. Fakat benim vurgulamak istediğim cihazın tamamen kapanması yine de açılmayacağı anlamına gelmez, demek. :)
 
Kapatınca çalışıyor mu? 😲
Peki o zaman ne diye kapatıyoruz?
 
Telefonların sar değerini bu kadar düşünmeyin. Uluslararası şirketler tarafından milyonlarca liralık testlere sokuyorlar ve günlük hayatta etkileşim halinde olduğumuz cihazların yanın hiç konumundalar. Yapabileceğiniz en iyi şey uyuduğunuz ortamda bulundurmamak ; bulundurmak da sıkıntı yapmaz direk vücutla temas halinde değilse.
 

Geri
Yukarı