Telefonu gece şarjda bırakmak zararlı mı?

kaanxbxbx3132

Decapat
Daha fazla  
Merhaba Infinix telefon modelini kullanıyorum. Yeni model telefonlarda şarj 100'e gelince direk akımı kesiyor ama 99'a düşerse yeniden şarj ediyor diye biliyorum. Dün gece şarja taktım. Herhangi bir sorun olur mu? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun olmaz, arkaplanda yoğun kullanım yapan uygulaman yoksa boşta gece boyu maksimum %5 şarj kullanımı yapar zaten.

Sadece yastık altı gibi cihazın ısınacağı alanlara koymak zararlı.

Merhaba Infinix telefon modelini kullanıyorum. Yeni model telefonlarda şarj 100'e gelince direk akımı kesiyor ama 99'a düşerse yeniden şarj ediyor diye biliyorum. Dün gece şarja taktım. Herhangi bir sorun olur mu? Teşekkürler.
Her gece yapıyorum birşey olmaz merak etmeyin

Telefonu gece şarjda bırakmak genelde zarar vermez. Modern telefonlarda kullanılan lityum iyon piller ve gelişmiş şarj yönetim sistemleri, pil %100’e ulaştığında şarjı otomatik olarak kesiyor ve aşırı şarjı önlüyor (Güç/Akım dahil).

Önerilmeyen bir durumdur, ne kadar cogu kisi zararsiz dese de bu durum kanitlanamaz bir durum sonucta teknolojik alet ne olacagi belli olmaz ama orijinal adaptor ve cihaz kullandiginizdan eminseniz aksi bir durum olma ihtimali cok dusuktur ama tabii imkansiz degil. Yine de birakmak zorunda kaliyorsaniz kendinizden uzakta sarjda birakmanizi oneririm.

Telefonu gece şarjda bırakmak genelde zarar vermez. Modern telefonlarda kullanılan lityum iyon piller ve gelişmiş şarj yönetim sistemleri, pil %100'e ulaştığında şarjı otomatik olarak kesiyor ve aşırı şarjı önlüyor (Güç/Akım dahil).

Hocam evet kesiyor ama 99 düşerse yeniden şarj ediyor onda ne yapmak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı