Telefonu Şarjı Bitmeden Şarja Takmak Pile Zarar Verir mi ?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Telefonum LG G2. Telefonun pili tamamen bitmeden ya da çok azalmadan şarja takmak telefonun piline zarar verir mi ? Mesela %50 iken şarja taksam bi sıkıntı olur mu ? Yeni nesil akıllı telefonlarda boyle bir şey yokmuş istediğimiz zaman şarja takabiliyormuşuz gibi bir şey duymuştum ama bir de size sorayım dedim.

Pilin türüne göre değişkenlik gösterir bu söyledikleriniz. Cep telefonu gibi li-ion batarya olanlar 10UR'un dediği gibi uyarı verdikten sonra takmanız ve tam şarj olmasını beklemeniz daha sağlıklı olur. Tak çıkar, tak çıkar yapmanız her pile hasar verir ve ömrünü kısaltır.

I9300 S3 kullanıcısıyım. Her akşam şarja koyarım telefonumu ve hafta içi sabah 8 akşam 5 dışarıdayım. Saat gece 11 gibi %30 civarında şarjım oluyor yatmadan bitirmeye gayret ediyorum. Bataryadan çok memnunum açıkcası. Tam olarak bitirmemelisin ama en azından %10 olmasını bekle derim.

Artık eski bataryalar gibi değil, günümüzün bataryası istediğin zaman takar istedigin zaman çıkartırsın. Fakat hızlı hızlı tak çıkar yapma pile zarar verebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı