Hocam ona hiç dikkat etmedim, bugün şarja takar buraya yazarım. One UI 7 de seçenekler galiba daha gelişmiş en azından gördüğüm kadarıyla ama biraz daha bekleyeceğiz artık.
Testi yaptım ama garip oldu. %76 iken şarja taktım Spigen 45W ile. 3 dk sonra %80 oldu ve "pil koruma için şarj durduruldu" bildirimi verdi. Şarj aletini çıkarmadan wi-fi, mobil veri, bluetooth ve konumu açık bırakıp beklemeye başladım. 20dk sonra hala %80 ve "şarj durduruldu" yazdı. AOD açık şekilde takip ettim. daha sonra 10dk sosyal medya kullandım durum aynıydı, onun ardından 15dk oyun oynadım durum değişmedi. Son olarak şarjdan çıkardım "şarj durduruldu" bildirimi gitti, 10sn sonra şarja geri taktım ve yine "şarj durduruldu" yazdı. Sonuç olarak şarj durduruldu yazsa dahi arka planda şarj etmeye devam ediyor. Test yaklaşık 1 saat sürdü, hemen hemen her dakika başı şarj yüzdesini kontrol ettim ve hep %80 idi. Telefonu şarjda bırakıp %100 olması ve gece boyu sürekli doldur boşalt yapması ile %80 pil koruması aynı işlevi yapıyor. Tek fark pili sonuna kadar doldurmadığı için bir tık oradan avantaj sağlıyor. Benim genel kullanımım sabah kahvaltı ederken veya ofiste %75-80'e kadar şarj etmek, gün içinde %20'den aşağı düşmeden durumu tekrarlamak. 2023 yılında aldığım S23 Ultra bu şekilde bana eşlik ediyor. Hala 8 saat üzeri ekran süresi veriyor. Malum ekonomik şartlardan dolayı elimizdekine iyi bakmamız lazım. Umarım bilgilendirici olmuştur.