Telefonun belli şarj yüzdesinde şarjın dolmaya başlayıp durmasını sağlayan uygulama var mıdır?

İşletim sistemi
Android

727188

Centipat
Merhaba, Samsung marka bir telefon kullanıyorum. Şarj olurken mesela 80'e gelince duracak (adaptöre takılıyken), sonra mesela 30'a düştüğünde yeniden şarj almasını sağlayacak bir uygulama var mı? Varsa tavsiye verebilir misiniz? Kendim gördüğüm kadarıyla sadece 100'e gelince durup 95'e düşünce başlayan kendi özelliği var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef öyle şeyler yapılamaz hocam garanti dışına çıkaracak işlemlerle anca yapabilirsiniz onu.

One UI 6 kullanıyorum, pil seçeneklerinde ayar mevcut. %80'e gelince kendisi duruyor veya adaptif seçeneği ile bir kaç gün sizi takip edip saat kaçta uyanıyorsunuz öğreniyor ona göre yavaş şarj edip uyanma saatinize yakın normal şarja geçerek %100 yapıyor. Buna bir bakın belki gözden kaçmış olabilir.

Bu özellikleri var Samsung' un.

Dosya Ekleri

• SmartSelect_20250228_101902_Device care.jpg
    SmartSelect_20250228_101902_Device care.jpg
    76,8 KB · Görüntüleme: 40
One UI 6 kullanıyorum, pil seçeneklerinde ayar mevcut. %80'e gelince kendisi duruyor veya adaptif seçeneği ile birkaç gün sizi takip edip saat kaçta uyanıyorsunuz öğreniyor ona göre yavaş şarj edip uyanma saatinize yakın normal şarja geçerek %100 yapıyor. Buna bir bakın belki gözden kaçmış olabilir.

Benim telefonda hiç yok o özellik😅 ilk kez sizin telefondan ögrendim o tür bir şeyi.

Allah Allah 😅 cihazlar arası fark ediyor galiba ama mantıksız, aynı yazılım var ve bu özellik tamamen yazılımla alakalı. Pazarlama stratejisi diyelim o zaman. S23 Ultra kullanıyorum.

Bende telefon değişecegim S23 deneyiminiz nasıl? Belki alabilirim.

Merhaba, Samsung marka bir telefon kullanıyorum. Şarj olurken mesela 80'e gelince duracak (adaptöre takılıyken), sonra mesela 30'a düştüğünde yeniden şarj almasını sağlayacak bir uygulama var mı? Varsa tavsiye verebilir misiniz? Kendim gördüğüm kadarıyla sadece 100'e gelince durup 95'e düşünce başlayan kendi özelliği var.
Accubattery ve Battery charge limiter gibi uygulamalar kullanabilirsin.

AccuBattery, pil seviyesi 80%'e ulaştığında sesli uyarı vererek şarjı elle çıkarmanı hatırlatıyor, ancak otomatik olarak durdurmuyor.

Battery Charge Limiter ise root erişimi gerektiriyor; root varsa şarjı belirlediğin seviyede (örneğin 80%) otomatik olarak durdurabiliyor, ancak root yoksa sadece bildirim gönderiyor. Bu uygulamalar, pil ömrünü uzatmak için kullanışlı çözümler sunuyor.

Ancak bildiğim kadarıyla Samsung marka telefonlarda (benim telefonumda da bu özellik mevcut) %80'de şarjı sabitleme ve telefonu daha fazla şarj almasına engel olan bir özellik var bence onu kullan üçüncü parti uygulamalar ile uğraşıp ya da telefona root atıp cihazını garanti kapsamı dışına çıkarma.

Bende telefon değişecegim S23 deneyiminiz nasıl? Belki alabilirim.
2023 yılında aldım aşırı memnunum. Belki s26 ultra çok iyi özellikle çıkarsa değiştirmeyi düşünürüm aksi halde alırken s27 ultra'ya kadar götürür diyerek almıştım. Baya stabil çalışıyor donma çökme yaşamadım. Kamerası tatmin ediyor. Pili 2 yıl geçmesine rağmen 1 günü rahat çıkarıyor, hala 8 saatin üstünde ekran süresi veriyor. Kalem olayını sevdiğim için almıştım baya işimi kolaylaştırıyor. Tek sıkıntım parmak izi okuyucu ve bu benden kaynaklı. Genel olarak elim hep kuru olur(daha çok böyle pürüzsüz gibi), bazen 2.kez okutmama gerek kalıyor ama genelde yüz tanıma kullanıyorum. Aynı cihazdan kardeşimde de var ikisinde de ekran filmi mevcut o hiç sıkıntı çekmeden kullanıyor parmak izini. Birde 4k 60 fps video çekerken kameralar arasında geçiş mevcut değil, hangi kamerada çekimi başlatırsanız oyla devam etmeniz lazım.(1080p de geçiş mevcut, yazılımla gelir diye bekledik ama gelmedi :( ) Pubg, cod, wot blitz, moba oyunlarını ara ara oynuyorum kasma vs hiç olmadı, performansı gayet yeterli. Hiç ısındığını hatırlamıyorum sadece ılık hissettiriyor en fazla o kadar.

2023 yılında aldım aşırı memnunum. Belki S26 Ultra çok iyi özellikle çıkarsa değiştirmeyi düşünürüm aksi halde alırken S27 Ultra'ya kadar götürür diyerek almıştım. Bayağı stabil çalışıyor donma çökme yaşamadım. Kamerası tatmin ediyor. Pili 2 yıl geçmesine rağmen 1 günü rahat çıkarıyor, hala 8 saatin üstünde ekran süresi veriyor. Kalem olayını sevdiğim için almıştım bayağı işimi kolaylaştırıyor. Tek sıkıntım parmak izi okuyucu ve bu benden kaynaklı. Genel olarak elim hep kuru olur(daha çok böyle pürüzsüz gibi), bazen 2.kez okutmama gerek kalıyor ama genelde yüz tanıma kullanıyorum. Aynı cihazdan kardeşimde de var ikisinde de ekran filmi mevcut o hiç sıkıntı çekmeden kullanıyor parmak izini. Bir de 4K 60 FPS video çekerken kameralar arasında geçiş mevcut değil, hangi kamerada çekimi başlatırsanız oyla devam etmeniz lazım.(1080p de geçiş mevcut, yazılımla gelir diye bekledik ama gelmedi :( ) PUBG, CoD, WoT Blitz, MOBA oyunlarını ara ara oynuyorum kasma vs hiç olmadı, performansı gayet yeterli. Hiç ısındığını hatırlamıyorum sadece ılık hissettiriyor en fazla o kadar.

Teşekkürler daha fazla şey sormayayım uyarı yemeyek😄

Technopat Haberler

Geri
Yukarı