Telefonun şarjını %20 ile %90 arası tutmak zararlı mıdır?

KOSTOK

Decapat
Normalde %20 ile %80 arası şarj edin deniliyor ama ben %20 ile %90 arası şarj ediyorum (%80 şarj bazen yetmiyor.). Bir sakıncası var mıdır ve şarj adaptörü orijinal ve 33W hızında şarj ediyor yani hep hızlı şarj ediyorum, bunun bir sakıncası var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Normalde %20 ile %80 arası şarj edin deniliyor ama ben %20 ile %90 arası şarj ediyorum (%80 şarj bazen yetmiyor.). Bir sakıncası var mıdır ve şarj adaptörü orijinal ve 33W hızında şarj ediyor yani hep hızlı şarj ediyorum, bunun bir sakıncası var mıdır?
Hocam ilkten bende böyle şeylere çok dikkat ediyordum. Sonra kasmamanın en iyisi olduğunu öğrendim. Telefon almışsınız, şarjda kullanmak hariç doya doya kullanın derim.

Yok. Ben şarjda da oynuyorum yine ilk günkü kadar hızlı. Ama ROM yüklediğimden ve batarya optimizasyonu (rootlu) yaptığımdan olabilir.

A50 kullanıyorum alalı 2 yıl 8 ay oldu %20'nin aşağısına düşürmedim hiç %100 şarj ettim hep %60 %70'lerde çektiğimde çok olmuştur gün içinde kullanırken. Hala bataryası çok iyi durumda ilk aldığım gibi değil tabii ki ama 3 yıla yaklaşan bir telefon için taş gibi diyebiliriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı