Telekom'u dava edebilir miyim?

Oğuz Yalçın

Megapat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, 2 gün sonra internet sözleşmem bitiyor. Şu an 16 Mbps'e kadar olan paketten aldığım hız 7 Mbps. Yeni sözleşme yapmayı düşünüyorum fakat 8 Mbps'e kadar olanı alacağım çünkü üstünü vermiyorlar... Şimdi ben bu paketi alırsam ve 2 yıllık taahhüt verirsem ve olur da Telekom bana 7 Mbps altında bir hız verirse ve gerekçe olarak da trafoya uzaksınız, alt yapınız kötü, modemde ya da bilgisayarda sorun var gibi bahaneler üretirse Telekom'u dava edebilir miyim? Edersem ne olur? Daha önce benzer sorun yaşamış, konu hakkında gerçekten bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa bilgilendirebilir mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    20,1 KB · Görüntüleme: 98
Merhaba, 2 gün sonra internet sözleşmem bitiyor. Şu an 16 Mbps'e kadar olan paketten aldığım hız 7 Mbps. Yeni sözleşme yapmayı düşünüyorum fakat 8 Mbps'e kadar olanı alacağım çünkü üstünü vermiyorlar... Şimdi ben bu paketi alırsam ve 2 yıllık taahhüt verirsem ve olur da Telekom bana 7 Mbps altında bir hız verirse ve gerekçe olarak da trafoya uzaksınız, alt yapınız kötü, modemde ya da bilgisayarda sorun var gibi bahaneler üretirse Telekom'u dava edebilir miyim? Edersem ne olur? Daha önce benzer sorun yaşamış, konu hakkında gerçekten bilgisi ve tecrübesi olanlar varsa bilgilendirebilir mi?
Böyle bir durum yaşamadım ama 8MBPS aldığınızda örneği 4MBPS verirlerse Türk Telekom bunu çok kolay kıvırabiliyor "Bölgenizde kullanım yoğunlaştı, kullanan kişi sayısına göre değişir, hatlarda güncelleme var vs.". Çok uğraştırır büyük ihtimalle onunla uğraşmak.

Bu sebeple "kadar" ifadesi kullanılıyor. Bende VDSL'de boş port bulunmadığı için 16 Mbps'lik ADSL kullanıyorum fakat 15 civarı geliyor hız. Altyapınızda sorun olabilir.

İki gün önce genel müdürlük aradı ve 50 Mbps'lik tarifeye 8 lira karşılığında geçmemi önerdi. Altyapı gözüküyor fakat port onlarda gözükmüyor sanırım anlamadım. Kabul ettim işlemler başladı fakat 2 saat sonra gerçekleştirilemediği mesajını aldım.

İmzaladığınız sözleşmenin bir yerinde 8Mbps'e kadar yazıyordur.

Alternatifiniz varsa başka servis sağlayıcıya geçmenizde fayda var. Ve Telekoma da bu negatif geri bildirimi iletin. Ama alternatifiniz yoksa.... O zaman başka çareniz yok gibi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı