Telekom'u dava edebilir miyim?

İşte ben de bunu düşünüyorum. Daha önce alt paketleri kullanmıştım, zaten hız çok kötü diye üst pakete geçtim. Onda da sürünüyoruz. Ne yapayım bilmiyorum, boşu boşuna 16 Mbps için para veriyoruz verdikleri hız 7-8 Mbps.

Büyük ihtimalle dava bir sonuca varmaz. Benim tavsiyem bekleyip yeni bir sağlayıcıya geçmeniz.

2 gün kaldı işte, kapatmak istemiyorum. Yeniye geçsem yine alt yapı Telekom olacak. Çok bir fark yok. Zaten ikinci bir seçenek olsa bunlarla uğraşmam. Yıllardır hep aynı şeyi yaşıyorum.

Oturduğum bina yaklaşık 20 yıllık. Evin içinde ki hatları yeni düzenledim, trafoya da maksimum 500-600 metre uzak olayım. Ne kadar etkileyecek ki? Kaldı ki geçmiş dönemde 11 Mbps seviyelerinde hız verdikleri de oluyordu.

Bildiğim kadarıyla edemezsiniz çünkü aldığınız paket 16 Mbps'e kadar veya 8 Mbps'e kadar olarak satılıyor.

O ibarenin farkındayım ama kanıt var elimde, farklı zamanlarda alınmış ekran görüntüleri mevcut. Yani 16 Mbps'e kadar olan paketi kullanırken farklı tarihlerde hep 6-8 arası hız veriliyor. Yani 8'e geçtiğim zaman bunu önlerine veremez miyim diye düşünüyorum. Senelerdir 16 Mbps'e kadar olan paket kullanırken bu hızları vermişler. Şimdi 8'e geçince 3-4 verirlerse bu onların bant genişliğini sınırladığını kanıtlamaz mı?

Sakın D-Smart'a geçmeyin dolandırıcılardır. Bölgenizde kullanılan diğer sağlayıcılara bakmalısınız.

Superonline pahalı, Millenicom, Türknet ve Netspeed müşteri hizmetleri olsun, hizmet kalitesi olsun düşük. Ayrıca hepsi Telekom altyapısı kullanıyor. Bu yüzden Telekom'un tekeline kalıyoruz.

Modeminiz nedir acaba öğrenebilir miyim?

Asus modem kullanıyorum, Telekom suçu kullanıcıya attığı için her şeyi kusursuz yaptım.

Dosya Ekleri

• 1599222259391.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 56
Sakın D-Smart'a geçmeyin dolandırıcılardır. Bölgenizde kullanılan diğer sağlayıcılara bakmalısınız.
Hocam şu anda D-Smart kullanıyorum. Evet iyi bir firma değil fakat "dolandırıcı" demek de doğru olmaz bence. Her firmanın iyi kötü yorumları var. Fakat bağlatma süreci nasıl işler bilmiyorum biz çok uzun zaman önce bağlatmıştık.

Türkiye'de internet işi şansa bağlı bence.

İfadeler: VIN
İmzaladığınız sözleşme ile ruhunuzu sattığınızı hesaba katarsak o 16 Mbps'e kadar olayının altı boş değildir.

Beni bildiğiniz dolandırdılar. Farkında olarak veya olmayarak fakat bu kadar sorumsuz bir firma görmedim. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum hiçbir sonuç çıkmadı. Ve evet dediğiniz gibi internet işi şansa bağlı.

İmzaladığınız sözleşme ile ruhunuzu sattığınızı hesaba katarsak o 16 Mbps'e kadar olayının altı boş değildir.

Cimer, BTK bir işe yaramıyor. Daha hiç duymadım buralara şikayet edip de sonuç alanı. Her türlü firma kendini kurtarıyor. Benim anlamadığım başkaları nasıl tam hız alıyor? Örnek veriyorum X kullanıcının alt yapı hızı 13-15 Mbps'e kadar desteklerken Telekom 12-14 Mbps hız veriyor. Aynı hızı benim alt yapım da destekliyor ama ben 8 Mbps hız alıyorum. Neye göre kime göre. Tamam fiber alt yapı yok ama bu kadar mı etkiler yani.

İlçe müdürlüklerine gitmeyi denediniz mi? Ben bu konuyu görünce Türk Telekom'u aradım neden VDSL geçişim sağlanmadı diye, bizde altyapınız ADSL görünüyor dedi. Genel Müdürlük'te VDSL görünüyor olabilir, ofisimizle görüşebilirsiniz cevabı aldım. Netspeed'den sorgulama yaptığımda 50 Mbps çıkıyordu yani VDSL destekliyordu. Fakat ADSL satın aldıktan hemen sonra bölgede altyapı bulunamadı sonucunu alıyorum. Genel Müdürlük görüyor fakat. İlçe Müdürlüğü denenebilir bence.

Hayır hiç gitmedim. Müşteri hizmetleri yetkilisi ile görüşerek sorunu çözmeyi deniyorum ama hiç sonuç aldığımı söyleyemem. 4 farklı firmadan altyapı sorgulaması yapıp görüntüleri de atayım. Aldığım hızı da ilk mesajda eklemiştim.

Dosya Ekleri

• 1.png
    45,9 KB · Görüntüleme: 63
  • 2.png
    37,4 KB · Görüntüleme: 50
  • 3.png
    26,5 KB · Görüntüleme: 41
  • 4.png
    40,9 KB · Görüntüleme: 56

Saha dolabından binanıza gelen kablolarda sorun olabilir. 8 Mbps pakete geçtiğinizde 5-7 arası hız alırsınız diye düşünüyorum. Yani sorun yine altyapı kaynaklı gibi geliyor bana. Bir de altyapınızdan daha yüksek hızlı paket aldığınızda bu tarz sorunlar yaşanabiliyor diye biliyorum. Paket düşürmek istemiyorsanız yine gitmeniz gereken yer ilçe müdürlüğü. Altyapı sorunlarına onlar bakıyor.

Ben bant genişliğini sınırladıklarını düşünüyorum. Yani çevre binalarda tanıdığım olmadığı için gidip de ya internetiniz nasıl, bir hız testi yapabilir miyiz diyemem sonuçta. Kontrol etme şansım yok ama geçmiş zamanda 1 aylık bir süreçte 11-12 Mbps internet almıştım. Onu da yanlışlıkla yaptıklarını düşünüyorum.

Twitter'da BTK ve Telekom Ceo'sunu etiketlediğim kısa bir sitem/şikayet floodu yazdım. Telekom hemen şikayet talebinizi aldık mesajı yazdı. Yazıyorlar ama değişen bir şey olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…